Luci d’Artista: Kerst in Salerno

Nog te vroeg voor de kerst? In Salerno niet! Volgende week wordt er namelijk al begonnen met de installatie van de kerstverlichting die hoort bij het jaarlijkse evenement Luci d’Artista en zijn de voorbereidingen in volle gang.
Geschiedenis
Het idee van Luci d’Artista ontstond in 1998 in de Noord-Italiaanse stad Turijn. In 2006 werd dit initiatief overgenomen door Salerno, officieel de eerste editie van Luci d’Artista. Sinds de editie van 2009-2010 kwam er een uitwisseling tot stand waarbij beide steden werken aan elkaar uit gingen lenen en begon het evenement steeds grotere vormen aan te nemen.

Luci d’Artista is het ultieme evenement voor de echte kerstliefhebber. Van begin november tot eind januari wordt de stad omgetoverd tot een waar lichtjes paradijs en zijn er overal lampjes in alle soorten en maten te bewonderen. Feeën, dwergen, elfen, sleeën, vallende sterren, vliegende tapijten en magische lantaarns kun je allemaal tegenkomen op jouw weg door de stad. Vanuit de hele regio komen families om dit spektakel te bekijken en het mag gezegd worden: het is zeker de moeite waard.

luci d'artista salerno campania natale christmas

Sprookjesfiguren in de Villa Comunale – Photo credit Raffaele Tedesco

Editie 2017-2018
De datum van dit jaar is bekend gemaakt: op vrijdag 3 november gaan de lichtjes in de hele stad aan! Dit jaar zal Duizend-en-één nacht het hoofdthema zijn en zullen verwijzingen hiernaar door de hele stad terug te vinden zijn.
Daarnaast zullen de straatjes van het historische centrum versierd worden met nieuwe ontwerpen en zullen er ook nieuwe personages terug te vinden zijn in de betoverende tuin van de Villa Comunale. Ook zal er hier ruimte zijn voor een grote, verlichte locomotief.
De hoofdstraat, Corso Vittorio Emanuele, zal net als voorgaande jaren worden gevuld met hemellichamen en vallende sterren.

luci d'artista salerno campania natale christmas

De straten van Salerno – Photo credit Raffaele Tedesco

Naast de bekende plekken, zullen er dit jaar nog zo’n 16 nieuwe plaatsen in de stad bij komen die voorzien worden van kerstverlichting. Nog niet alle nieuwe plaatsen zijn bekend gemaakt, maar in ieder geval zeker is dat het strand van Santa Teresa versierd gaat worden, evenals het plein Piazza Scillato in de wijk Torrione en Piazza Cavour.

Kerstboom
Wanneer op 3 november om 18:00 uur de verlichting aan zal gaan, start in Salerno het kerstseizoen. Toch betekent dit niet dat hiermee direct alle lichtjes aan zijn. Zoals ieder jaar zal de gigantische kerstboom op Piazza Portanova pas later aan gaan, namelijk rond 8 december (de Onbevlekte Ontvangenis van Maria). Ook buiten het centrum zal er genoeg te zien zijn zoals de slee van de Kerstman in de wijk Torrione en het IJsbos in de wijk Pastena.
Net als voorgaande jaar zal de kerstmark met de karakteristieke houten huisjes ook weer terugkeren. Daarnaast zullen de zand sculpturen deze keer in de Cruise Terminal, de Stazione Marittima, te bewonderen zijn en zal ook het reuzenrad weer schitteren op de boulevard.

luci d'artista salerno campania natale christmas

Het reuzenrad dat ook dit jaar weer aanwezig zal zijn

Meer informatie
Wil je meer informatie  of ben je op zoek naar een geschikte accommodatie, tour of excursie tijdens dit evenement? Neem dan contact met mij op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

contact salerno travel italia italyBooking.com