5 tips voor een stedentrip Napels

Napels wordt steeds vaker gekozen voor een stedentrip. Geheel terecht want het is een stad die bruist en waar je je ogen uit kunt kijken. Daarnaast is de stad ook prima te combineren tijdens een langere vakantie in de regio Campania. Een vraag die ik dan ook vaak krijg, is wat je zeker niet mag missen tijdens een stedenstrip Napels. In dit artikel zet ik een aantal punten op rij die je kunnen helpen bij het plannen van jouw stedentrip Napels en ervoor te zorgen dat jij het beste uit deze reis kunt halen.

#1 INLEZEN

Napels is een grote stad waar veel interessante dingen te zien en doen zijn. In een paar dagen tijd wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de sfeer kunnen proeven en geen tijd hoeven te verliezen aan onnodige zaken. Het handigst is daarom om je van te voren te verdiepen in zaken waarmee je tijd kunt besparen, zoals bijvoorbeeld hoe het openbaar vervoer in elkaar zit, het nummer van de taxicentrale, openingstijden etc. Het internet biedt gelukkig genoeg informatie om je hier goed op voor te bereiden. Op de website van Salerno Travel zijn er bijvoorbeeld heel wat artikelen terug te vinden die voor jou handig kunnen zijn om jouw stedentrip voor te bereiden en je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, welke specialiteiten je zeker op je lijstje moet zetten en welke plekken je niet mag missen.

Napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, vesuvius, vesuvio
In Napels is er veel te beleven: lees je dus van te voren goed in!

#2 PAK DE FIETS

Fietsen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een stad als Napels, maar toch is dit prima te doen! Er zijn prachtige stukken waar je gemakkelijk kunt fietsen en kunt genieten van de mooie panorama’s die de stad te bieden heeft. Wanneer je hier toch wat onzeker over bent en liever op stap gaat met iemand de stad goed kent, kun je er altijd voor kiezen om een tour met een gids te boeken. Fietsend door de straten van de stad kom je langs de voornaamste bezienswaardigheden en krijg je de beste tips voor de rest van je verblijf mee. Een ideale manier om in korte tijd veel van de stad te kunnen zien!

napels naples bike tour fiets fietstour salerno campania amalfi amalficoast amalfikust amalfi kust
Fietstour Napels

Via de website kun jij jouw plek voor de fietstour reserveren.

 #3 DO AS LOCALS DO

Een stad ervaren als een local is waar veel mensen naar op zoek zijn. Logisch, want op die manier leer je het echte gezicht van een plek kennen. Hou je van bijvoorbeeld lekker eten, zorg er dan voor dat je minimaal één keer gaat eten bij een restaurant waar vooral de locals graag komen. Je kunt op die manier veel leren van de lokale gebruiken en gerechten en kunt de gezellige Napolitaanse sfeer optimaal beleven. Wanneer je op stap gaat met een local, krijg je de kans om de stad op een andere manier te bezien. Aan de hand van persoonlijke verhalen en ervaringen word je meegenomen naar het échte Napels. Er zijn verschillende tours te boeken waarbij je samen met een local de stad kunt verkennen. Zo is er de Wandeltour, de Foodtour met lunch en een Pasta Kookworkshop bij een local thuis.

local, tour, guide, napels, naples, napoli, salerno, salerno travel
Wanneer je op stap gaat met een local, kom je op de mooiste plekken.

#4 ONGEBAANDE PADEN

Het centrum van Napels is zeer fascinerend en er zijn heel wat hoogtepunten te vinden die je niet mag missen. Toch kan het ook erg interessant zijn om juist af te wijken naar plekken of wijken waar de meerderheid aan voorbij gaat. Denk aan de wijken Sanità en de Quartieri Spagnoli waar je wordt opgezogen in de echte Napolitaanse sfeer. In  de reisgids Napels, Salerno & de Amalfikust zijn er verschillende routes uitgestippeld die je door deze fascinerende wijken nemen en je de mooiste plekjes laten zijn. Een handige gids vol met nuttige tips en informatie die goed van pas kan komen tijdens een stedentrip Napels (en Salerno en de Amalfikust).

sanità, naples, napels, napoli, italia, italy, salerno, salerno travel
Rione Sanità

#5 NAPLES PASS

De beste bezienswaardigheden, gemakkelijk toegang tot verschillende musea, reizen met het openbaar vervoer, korting in diverse restaurants, winkels en bij aangesloten partners, de leukste tours om te boeken en toegang tot mooie evenementen: de Naples Pass biedt het je allemaal! Naples Pass is een handige app die je downloadt op je telefoon en waarmee je vervolgens gebruik kunt maken van alle bovengenoemde voordelen. Bij de aanschaf heb je de keuze uit verschillende varianten: een pas die geldig is voor 3 dagen, 7 dagen of voor een heel jaar.
Wil je meer info over de Naples Pass, neem dan vooral een kijkje op de website om alle voordelen van deze app te ontdekken.

Meer tips voor jouw trip naar Napels? Zie onderstaande artikelen! Ontdek het schitterende Napels
6 gratis dingen om te doen in Napels
5 dingen die je moet proeven in Napels
9 must-do's in Napels
Terug in de tijd in Rione Sanità
Booking.com