6 gratis dingen om te doen in Napels

In Napels zijn zoveel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, is er zo veel te doen en te ontdekken. Het leuke is: niet alles hoeft geld te kosten! Hier 6 tips op een rijtje voor gratis dingen om te doen of te bezoeken in Napels!

#1 Parco Virgiliano 

Parco Virgiliano is gelegen in de mooie wijk Posillipo en heeft sinds de opening al een aantal verschillende namen gehad. Eerst had het de naam Parco della Vittoria o della Bellezza, wat later weer werd veranderd in Parco della Rimembranza om het uiteindelijk te definitief te wijzigen in Parco Virgiliano, ter ere van de Romeinse dichter.

parco virgiliano, napels, naples, napoli, salerno, salerno travel
Uitzicht vanaf Parco Virgiliano

Het park ligt op het voorgebergte van de heuvel van Posillipo op zo’n 150 meter boven zeeniveau. Op de verschillende terrassen in het park heb je een schitterend uitzicht op de Golf van Napels, het Sorrentijnse schiereiland, de Vesuvius, Ischia, Procida, Capri, het eilandje Nisida, de Golf van Pozzuoli en Bacoli met Capo Miseno en Monte di Procida. Neem je fototoestel dus zeker mee bij een bezoek aan dit park!

#2 Duomo

De Dom van Napels is één van de belangrijkste en grootste kerken van de stad. Het is een bouwwerk waar verschillende stijlen in terug te vinden zijn, van gotisch tot neogotisch. Prachtige en indrukwekkend fresco’s en beeldhouwwerken zijn in de kerk te bewonderen. In de Reale cappella del Tesoro di San Gennaro worden de heilige relikwieën van San Gennarobewaard, de beschermheilige van Napels. Deze kathedraal is dan ook de plek waar drie keer per jaar het ritueel plaatsvindt waarbij het bloed van San Gennaro vloeibaar wordt.

duomo, napoli, napels, naples, salerno, salerno travel
De Dom van Napels
#3 Castel dell’Ovo

Castel dell’Ovo is het oudste kasteel van Napels en bevindt zich direct langs de boulevard. De naam betekent letterlijk “Het kasteel van het Ei’. Deze naam is afgeleid van een oude legende waar de dichter Vergilius een ei in de kerkers van het kasteel verstopt zou hebben. Er werd beweerd dat het breken van het ei, niet alleen het kasteel in zou laten storten maar ook rampzalige gevolgen voor de stad Napels zelf zou hebben.

Het kasteel is gratis te bezoeken en biedt een mooie uitzicht op de heuvel van Posillipo.

castel dell'ovo, napels, napoli, naples, salerno, salerno travel
Castel dell’Ovo
#4 De markt

Je begeven onder de lokale bevolking, de marktkoopman die schreeuwend in het Napolitaans zijn waar onder de aandacht probeert te brengen. De markt is de aangewezen plek om het echte Napels te ervaren! Naast groenten en fruit, vind je er heel veel spullen die je eigenlijk niet nodig hebt, maar die je door de lage prijzen moeilijk kunt laten liggen. 

markt napels napoli salerno travel campania
Markt in Napels
#5 Street Art

Street Art is hoten ook in Napels is dat te merken! Verschillende artiesten vanuit heel Europa hebben in de afgelopen jaren hun ‘handtekening’ achtergelaten op de muren van Napels. Afbeeldingen van artiesten zoals Banksy, Alice Pasquini en Jorit Agoch zijn slechts een paar voorbeelden. Deze vorm van kunst is enorm toegenomen in populariteit, dat er zelfs tours georganiseerd worden langs de mooiste werken. 

street art, naples, napels, napoli, salerno, salerno travel
Street Art in Napels
#6 Botanische tuin

De Orto Botanico, de botanische tuin werd aangelegd in 1807 en heeft een oppervlakte van zo’n 12 hectare. Deze tuin vormt de thuisbasis van ongeveer 9000 plantensoorten met in totaal zo’n 25000 exemplaren. Het is heerlijk om even door de tuin te wandelen en tot rust te komen terwijl je kunt genieten van al het moois dat er te zien is. De tuin is gelegen aan de Via Foria, midden in een drukke wijk, maar het is een ideale plek om juist even tot rust te komen en te ontsnappen aan de drukte van de stad.

orto botanico, naples, napoli, napels, salerno, salerno travel, italia, italy, kinderen, kids, kindvriendelijk
Botanische tuin van Napels
Meer tips voor jouw trip naar Napels? Zie onderstaande artikelen!  Ontdek het schitterende Napels
6 gratis dingen om te doen in Napels
5 dingen die je moet proeven in Napels
Terug in de tijd in Rione Sanità

Reisgids
Ontdek de stad met de handige reisgids van Salerno Travel! Routes, bezienswaardigheden en leuke adressen vind je terug in deze handige gids.

reisgids, napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, amalfi, amalfikust
Napels, Salerno & de Amalfikust
Booking.com