Cibarti – Centro storico

Cibarti italian food Salerno Amalfi Coast

Cibarti

In het centro storico is in Via dei Mercanti 68 het kleine barretje Cibarti te vinden. Cibarti betekent letterlijk ‘je voeden’ en dat weten ze hier dan ook op een zeer goede manier te doen.

Het is een kleine gelegenheid maar de inrichting straalt al direct een bijzondere sfeer uit, het idee alsof je bij iemand de huiskamer binnenstapt. Aan de muur hangen houten planken gevuld met boeken, tijdschriften en cd’s en de bar oogt met de verschillende gekleurde stukjes keramiek enorm gezellig en uitnodigend. Het is de perfecte plek om rustig een boek te lezen, te schrijven, na te denken of gezellig met een groep vrienden te relaxen.

Cibarti is met zijn keuze uit verschillende wijnen uitermate geschikt voor een aperitief. Uiteraard horen hier ook hapjes bij en deze zijn in alle soorten en maten te verkrijgen en met verse ingrediënten worden bereid.

Maar ook voor de lunch of het diner kun je hier terecht. Een erg uitgebreid menu is er niet, maar wat er is, wordt door de eigenaar zelf vers klaargemaakt. Alom geprezen gerechten zijn de cous cous met groenten, de fusilli met gele tomaten en Burrata kaas en de met sesam bereide geelvintonijn.

De gemoedelijk sfeer en de betaalbare prijzen zorgen ervoor dat je hier een paar uur wilt blijven hangen, genietend op het terras met een drankje, kijkend naar de mensen die een wandeling maken door het centrum. Daarnaast is het personeel vriendelijk, verlenen ze een goede en redelijk vlotte service.

Volgende

Terug naar overzicht