Workshop Napolitaanse handgebaren

Italianen en handgebaren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook in Napels hebben ze er een handje van en vormen de gesti napoletani, Napolitaanse handgebaren, een intrigerend en expressief aspect van de cultuur. Deze handgebaren worden vaak gebruikt door de lokale bevolking om hun woorden en emoties te versterken tijdens gesprekken. Ze zijn diep geworteld in de geschiedenis en de tradities van Napels en worden beschouwd als een belangrijk onderdeel van de Napolitaanse identiteit.

valeria napolitaanse handgebaren napels

Tijdens deze uniek workshop laat local Valeria jou kennismaken met de lokale cultuur aan de hand van Napolitaanse gebaren. Geboren en opgegroeid in de nauwe steegjes van de Quartieri Spagnoli is praten aan de hand van Napolitaanse gebaren haar tweede natuur. In Napels is deze vorm van communiceren uitgegroeid tot een ware kunst waarbij de Napolitanen niet alleen hun handen maar vrijwel het hele lichaam gebruiken om zich zo goed mogelijk uit te kunnen drukken.

Je wordt ondergedompeld in een stukje authentiek Napels zoals je nooit eerder hebt ervaren. Nadat je verschillende gebaren hebt bestudeerd en geoefend, duik je met Valeria de steegjes van de wijk in om deze in de praktijk te kunnen brengen. Het is een unieke en meeslepende ervaring waarmee je de identiteit van de stad volledig leert begrijpen.

“Superhandige workshop! Het kost je niet veel tijd, je hebt de gebaren zo onder de knie en de rest van je verblijf meng je je ook nog eens makkelijker onder de locals.”

Danielle

Informatie Workshop Napolitaanse handgebaren

  • Taal: Engels
  • Duur: 1,5 uur
  • Minimaal aantal deelnemers: 2
  • Prijs per persoon: €37,50 (groepskorting mogelijk)

Om te boeken of voor meer informatie, vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

CONTACTFORMULIER