Marina di Camerota

Baia degli Infreschi Marina di Camerota Salerno Cilento Italy

Baia degli Infreschi – Marina di Camerota

Marina di Camerota ligt, net als Castellabate, in het Parco Nazionale del Cilento, Vallo di Diano e Alburni en valt dus onder het cultureel beschermd erfgoed. Dit plaatsje maakt deel uit van de gemeente Camerota, waarvan de naam haar oorsprong vindt uit het Grieks. De naam verwijst naar talrijke kalksteengrotten die in dit gebied te vinden zijn. Tot op de dag van vandaag zijn hier nog archeologische vondsten uit de oude steentijd (Paleolithicum) te vinden. Dit gebied behoort tot één van de belangrijkste plaatsen voor onderzoek van de prehistorische cultuur.
Sporen uit de periode van de Griekse kolonisatie en de Romeinse tijd zijn er nagenoeg niet te vinden omdat het gebied toen dunbevolkt was. Pas met de komst van de Noormannen in de 11de eeuw begon het gebied te groeien en zich economisch te ontwikkelen. In de eeuwen die volgende, heeft de stad te maken gehad met meerdere verwoestingen, plunderingen en oorlogen.

In de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw had Marina di Camerota te maken met een grootschalige emigratie, in het bijzonder naar Zuid-Amerika en Venezuela. Als herinnering aan deze periode staat er op het plein in het centrum een beeld van El Libertador, Simón Bolívar.

Een bezienswaardigheid is het Castello Marchesale, gebouwd in 1776 door de markies Don Orazio Marchese en door hem gebruikt als zomerverblijf.
Daarnaast is het ook mogelijk om de prehistorische grotten te bezoeken.

Stranden en natuur
Marina di Camerota staat bekend om haar prachtige stranden. De kwaliteit van het zeewater en het feit dat ze zijn omgeven door natuur, maken deze stranden populair. Spiaggia del Pozzallo, Cala Bianca en Baia degli Infreschi behoren tot de mooiste baaien van het de Cilento. Een mooie manier om verschillende van deze stranden te ontdekken, is middels een wandeling waarbij je prachtige panorama’s (op heldere dagen zie je Calabria liggen) af kunt wisselen met een duik in het helder blauwe water. Door de heerlijke temperaturen het gehele jaar door, is het dan ook mogelijk om zelfs in het (late) najaar te genieten van het prachtige zeewater.

Vorige                

Terug naar overzicht