Over Salerno Travel

Eind 2015 was daar opeens Salerno Travel. Maar wie is Salerno Travel eigenlijk? Een kleine introductie is wel op zijn plaats.

Salerno Travel

Liefde voor Italië

Als een in Nederland geboren half Italiaanse, zat de liefde voor Italië er al vroeg in. Na het afronden van mijn studie Toeristisch Management was het dan ook een logische stap om dit land iets beter te verkennen. Na eerst een paar maanden doorgebracht te hebben in Rome, kwam ik uiteindelijk terecht in Salerno. Voor mij niet geheel onbekend terrein aangezien de Amalfikust het gebied is waar mijn familie vandaan komt. Toch leerde ik dit gebied in deze periode veel beter kennen. Na een aantal jaar hier doorgebracht te hebben, keerde ik weer terug naar Nederland maar met Salerno in mijn hart gesloten.

Geboorte van Salerno Travel

In de jaren dat ik weer terug was, sprak ik altijd vol passie over de prachtige kust en de geweldige plaatsen die hier te vinden zijn. Vaak werd mij gevraagd om tips en gaf ik deze maar al te graag. Dit waren er te veel om op te noemen of om even kort op een papiertje te schrijven. Dat deed mij besluiten om het op een andere manier aan te pakken; ik riep Salerno Travel in het leven. Via deze informatieve website over Salerno, Napels en de Amalfikust begon ik met het delen van  adviezen en tips, gebaseerd op persoonlijke ervaringen. De Amalfikust is onder toeristen enorm bekend maar mijn doel is altijd geweest om juist de kanten te laten zien waar men als toerist misschien voorbij kijkt maar die zeker wel de moeite waard zijn. Mijn doel is dan ook altijd geweest om het échte Italië met jou te delen.

Verliefd op Campania

Mijn liefde voor de regio Campania probeer ik met zo veel mogelijk mensen te delen. Ik wil mensen kennis laten maken met de schoonheid van dit gebied, met haar tradities, specialiteiten, gebruiken, de mensen en hun gastvrijheid. Ze verliefd laten worden op dit stukje aarde waar ik me zo enorm mee verbonden voel en dat in mijn leven een belangrijke rol speelt en altijd zal blijven spelen.

Hoe meer ik bezig ben met deze regio, hoe verliefder ik word. De veelzijdigheid blijft mij verbazen, boeien. Ik kan me verliezen in de talrijke verhalen zoals waar tradities hun oorsprong vinden, de geschiedenis, de legendes en mythes. Nieuwe plekken en verhalen ontdekken is iets wat mij enthousiast maakt, mij raakt en bovenal motiveert om door te blijven gaan en deze verhalen met de rest te delen. Naast alle informatie die je terug kunt vinden op de website, heb ik ook veel van mijn persoonlijke favorieten gedeeld in verschillende reisgidsen die je kunt bestellen via de website.

Netwerk

Mijn contacten in de regio zijn in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ik ben erin geslaagd om een dusdanig netwerk op te bouwen waarmee ik beschik over de juiste personen die precies hetgeen aan kunnen bieden waar ik voor toeristen naar op zoek was. Met veel passie werken we er samen hard voor om dit gebied op de beste manier onder de aandacht te brengen en staat kwaliteit boven alles. Met succes heb ik niet alleen reizen voor koppels mogen organiseren, maar ook volledig verzorgde groepsreizen voor meer dan 50 personen.

Het plezier en het enthousiasme dat ik in mijn werk heb, probeer ik over te dragen op het publiek. Ik wil niets liever dan dat ook jij verliefd wordt op de prachtige regio Campania!

Felicia Giordano

felicia, salerno, salerno travel, naples, napels, napoli