Over Salerno Travel

Eind 2015 was daar opeens Salerno Travel. Maar wie is Salerno Travel eigenlijk? Salerno Travel werd door mij, Felicia Giordano (1986), in het leven geroepen, geboren uit een diepgewortelde liefde voor deze Italiaanse regio. Deze liefde heeft ik nooit onder stoelen of banken gestoken en deel deze dan ook het liefst met de hele wereld. Gedreven door dit verlangen, zette ik in 2015 de eerste stappen om mijn eigen platform te creëren waarmee mijn haar kennis, liefde en passie met het publiek kon delen.

Salerno Travel

Liefde voor Italië

Als een in Nederland geboren half Italiaanse, zat de liefde voor Italië er al vroeg in. Elke zomer vertrokken we met een volgeladen Volkswagenbus naar Tramonti, het gebied waar mijn vader werd geboren. Als klein meisje had ik nog helemaal niet door wat een luxe het was om elke zomer aan de Amalfikust door te mogen brengen. Het enige wat ik wist, was dat ik me hier zo ontzettend thuis voelde en een groot gemis voelde zodra we weer richting Nederland vertrokken.

tramonti, felicia, salerno, amalfi amalfikust napels naples napoli

Het verlangen om meer tijd in het land van mijn vader door te brengen, bleef. Na het afronden van mijn studie Toeristisch Management (HBO, 2007) was het dan ook een logische stap om dit land iets beter te leren kennen. Na eerst een paar maanden in Rome te hebben doorgebracht, kwam ik uiteindelijk in Salerno terecht. Voor mij niet geheel onbekend terrein aangezien deze havenstad op slechts een steenworp afstand van de Amalfikust ligt. Toch leerde ik dit gebied in deze periode veel beter kennen. Na een aantal jaar hier doorgebracht te hebben, keerde ik weer terug naar Nederland maar met Salerno in mijn hart gesloten.

Geboorte van Salerno Travel

In de jaren dat ik weer terug was, sprak ik altijd vol passie over de prachtige kust en de geweldige plaatsen die hier te vinden zijn. Vaak werd mij gevraagd om tips en ik gaf deze maar al te graag. Dit waren er te veel om op te noemen of om even kort op een papiertje te schrijven. Dat deed mij besluiten om het op een andere manier aan te pakken; ik riep Salerno Travel in het leven. In eerste instantie was het een leuke bezigheid voor in de avonduren, weekenden en op een gegeven moment zelfs tijdens de wat rustigere uren op het werk. Via deze informatieve website over de regio Campania begon ik met het delen van adviezen en tips, gebaseerd op persoonlijke ervaringen. De Amalfikust is onder toeristen enorm bekend maar mijn doel is altijd geweest om juist de kanten onder de aandacht te brengen waar je als toerist makkelijk aan voorbij gaat maar die zeker wel de moeite waard zijn. Ik wilde het échte Italië met het publiek te delen.

Hoe meer ik hier mee bezig was, hoe sterker het gevoel werd dat dit ook daadwerkelijk was wat ik moest doen, dat dit was waar ik mij mee bezig moest houden. Het bestaan van de website en het doel om deze te laten groeien, was voor mij uiteindelijk het ‘excuus’ om all-in te gaan en mij volledig te focussen op ‘mijn’ regio.

tips amalfikust reisgids wandelen

Verliefd op Campania

Mijn liefde voor de regio Campania probeer ik met zo veel mogelijk mensen te delen. Ik wil mensen kennis laten maken met de schoonheid van dit gebied, met haar tradities, specialiteiten, gebruiken, de mensen en hun gastvrijheid. Ik wil anderen verliefd laten worden op dit stukje aarde waar ik me zo enorm mee verbonden voel en dat in mijn leven een belangrijke rol speelt en altijd zal blijven spelen.

Hoe meer ik bezig ben met deze regio, hoe verliefder ik word. De veelzijdigheid blijft mij verbazen, boeien. Ik kan me verliezen in de talrijke verhalen zoals waar tradities hun oorsprong vinden, de geschiedenis, de legendes en mythes. Nieuwe plekken en verhalen ontdekken is iets wat mij enthousiast maakt, mij raakt en bovenal motiveert om door te blijven gaan en deze verhalen met de rest te delen.

felicia salerno tour virtuele tour

Netwerk

Mijn contacten in de regio zijn in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ik ben erin geslaagd om een dusdanig netwerk op te bouwen waarmee ik beschik over de juiste personen die precies hetgeen aan kunnen bieden waar ik voor toeristen naar op zoek was. Met veel passie werken we er samen hard voor om dit gebied op de beste manier onder de aandacht te brengen en staat kwaliteit boven alles. Met succes heb ik reizen voor koppels mogen organiseren, maar ook volledig verzorgde groepsreizen voor meer dan vijftig personen.

local napels naples napoli nederlandstalige gids napels

Schrijfwerkzaamheden

Inmiddels heb ik het organiseren van reizen achter mij gelaten, deze werkzaamheden besteed ik uit. Mijn focus ligt nu volledig op het schrijfwerk. Ik heb altijd al een grote passie gehad voor het schrijven van verhalen, dit kunnen combineren met mijn favoriete regio bleek voor mij de ideale uitlaatklep. Door vooral veel te schrijven en verschillende samenwerkingen aan te gaan waarbij ik (gast)artikelen aanlever voor een derde partij, ben ik in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Ik heb de tekst van een digitale wandelroute voor Salerno uitgewerkt voor Ciao tutti en voor deze zelfde partij tevens meerdere podcastafleveringen geschreven en ingesproken. Zelf heb ik diverse e-books geschreven en gepubliceerd die uiteraard in het teken staan van plekken in de regio Campania.

Ik ben in te schakelen voor het schrijven van (web)teksten, blogs, artikelen of andere creatieve projecten die in het teken staan van Italië/Campania. Heb je interesse in een samenwerking? Neem dan contact met mij op voor meer informatie.

Het plezier en het enthousiasme dat ik in mijn werk heb probeer ik over te dragen op het publiek. Ik wil niets liever dan dat ook jij verliefd wordt op de prachtige regio Campania!

Felicia Giordano

felicia salerno travel