Palinuro

Palinuro Cilento Salerno Italy

Palinuro

Palinuro dankt haar naam aan Palinurus, een mythologisch figuur uit de Aeneis. In dit verhaal wordt verteld dat de stuurman Palinurus overboord slaat en aan land komt bij Capo Palinuro.
Opgravingen in de jaren ’50 brachten een archaïsche begraafplaats uit de 6de eeuw aan het licht. Verschillende aanwijzingen en legendes tonen echter aan dat dit gebied drie eeuwen eerde al bewoond was.

Sporen van de Romeinse tijd zien hier niet terug te vinden, al is het wel waarschijnlijk dat de kaap door de Romeinen werd gebruikt voor commerciële en militaire doeleinden.

Door de kwaliteit van het zeewater en de ligging van het plaatsje in het natuurgebied, is het een erg populaire bestemming in het zomerseizoen. Een drukbezocht gebied is vooral Spiaggia Mingardo, in de volksmond Arco Naturale genoemd vanwege een rotsformatie in de vorm van een boog.

Het meest bekende strand is la spiagga del Buondormire en bevindt zich in het hart van de Cilento kust.

Een andere reden dat de kust onder toeristen in trek is, zijn de talrijke grotten die rond de kaap van Palinuro (Capo Palinuro) te vinden zijn, waaronder de bekende Grotta Azzurra. Vooral onder duikers zijn deze grotten een erg populaire plek.

Vorige                Volgende

Terug naar overzicht