Algemeen

Als het kleinere zusje van de stad Napels en onder de ‘rook’ van de Amalfikust, wordt Salerno vaak overgeslagen. Deze middelgrote havenstad heeft juist heel veel te bieden en vormt bovendien een ideale uitvalsbasis om de rest van de omgeving te verkennen. De hoofdstraat met haar mooie gebouwen, vele winkels en terrasjes, ziet er uitnodigend uit. Zodra je het centro storico inloopt, krijg je het gevoel dat je ieder straatje in wil lopen om te zien wat voor moois je er tegen kunt komen. Daarnaast beschikt de stad over een mooie boulevard waar je op zonnige dagen heerlijk overheen kunt slenteren terwijl je geniet van het uitzicht op de Amalfikust.

salerno amalfikust
Felicia Giordano – Salerno Travel

De sfeer is rustig en aangenaam en je kunt zonder problemen door de steegjes dwalen. Van massatoerisme is hier dan ook geen sprake en kun je helemaal opgaan in het dagelijks leven, de lokale cultuur en het échte Italië ervaren.

Hieronder vind je wat tips over bezienswaardigheden in Salerno en plekken waar je neer kunt strijken voor een aperitief of een heerlijke maaltijd.