Amalfikust

De Amalfikust is bekend over de hele wereld en heeft eigenlijk geen introductie nodig. De Amalfikust bestaat uit dertien kleine gemeentes in de provincie Salerno. De kust begint ten zuiden van het Sorrentijns schiereiland en strekt zich uit over zo’n vijfenvijftig kilometer, van het dorp Positano in het westen tot Vietri sul Mare in het oosten. In 1997 werd dit stuk kust door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

positano amalfikust info

In de loop der tijden hebben al heel wat mensen de magie van de Amalfikust proberen te vangen. In gedichten, reisverhalen, liedjes en kunstwerken heeft menig artiest, geïnspireerd door deze romantische kust, geprobeerd haar schoonheid vast te leggen en te vereeuwigen. De betoverende kust en haar sprookjesachtige dorpen zorgen er dan ook voor dat je op slag verliefd wordt op dit stukje van de regio Campania en deze het liefst in een doosje zou willen stoppen om er af en toe in te kunnen gluren wanneer het gemis te groot is. Hoe klein de verschillende dorpjes aan de kust ook zijn, ze hebben allemaal iets unieks te bieden en een eigen authentieke sfeer. Het gebied is doordrenkt van een rijke geschiedenis die soms bijna tastbaar is.

Ben je op zoek naar meer informatie, unieke tips en bijzondere verhalen voor een reis naar de Amalfikust? De beste tips en mooiste verhalen heb ik gebundeld in de digitale reisgids 100 tips voor de Amalfikust. Hieronder geef ik je al wat handige informatie over het gebied, tip ik een aantal fijne accommodaties en ik breng mooie tours en activiteiten onder de aandacht.