Lemon Tour Amalfi

De groene terrassen gevuld met geurige citroenbomen is een kenmerkend beeld voor de Amalfikust. Tijdens de Lemon Tour Amalfi ontdek je wat er schuil gaat achter al dat groen en kom je meer te weten over de wereldberoemde citroenen van de Amalfikust!

citroen amalfikust amalfi tour lemon

De Tour

Deze citroen tour is een ware beleving en een unieke ervaring. Niet alleen kom je van alles te weten over de wereldberoemde sfusato amalfitano, je krijgt bovendien een kijkje achter de schermen bij het historische familiebedrijf van de familie Aceto. Deze familienaam is al zes generaties lang onlosmakelijk verbonden met de citroenen van Amalfi. Inmiddels heeft Salvatore Aceto het roer overgenomen en leidt met trots het bedrijf. Met respect voor de eeuwenoude tradities én de geldende richtlijnen, promoot hij de biologische en duurzame productie van deze wereldberoemde citroen. Met kennis en plezier laat hij mensen van over de hele wereld kennis maken met de authentieke ziel van Amalfi.

“Lieve Felicia, ik heb het helemaal fantastisch gehad. Wat een super mooie en lekkere tour. Écht genoten! Zou het zo weer overdoen!”

Corien, Zandvoort

Tijdens de tour is het goed mogelijk dat je mensen aan het werk ziet op een van de vele verticale terrassen die het landgoed rijk is. Terwijl je wordt omringd door de frisse geuren en een heerlijk briesje, leer je meer over de productie van de sfusato maar ook wat deze citroen zo onderscheidend maakt. Uiteraard wordt er ook geproefd en zul je kennis maken met smaken die de smaakpapillen doen prikkelen. Er is ruimte voor een pauze waar je vanaf het terras kunt genieten van het adembenemende uitzicht onder het genot van een glas limonade en een stuk citroentaart. Ook wordt er een bezoek gebracht aan een werkruimte waar je een kijkje krijgt in het productieproces van onder andere de limoncello likeur.

lemon tour citroen amalfi local amalfikust

Bijzonder is het kleine museum waar verschillende voorwerpen tentoongesteld zijn die in het verleden bij de citroenoogst werden gebruikt. Het is interessant om te zien hoe men in het verleden deze werkzaamheden verrichtte en zorgt voor een completer beeld van het gehele proces.

Lunch

Na de Lemon Tour kan er ook worden aangeschoven voor een uitgebreide lunch (minimaal 2 personen). Voor de lunch kun je kiezen uit twee verschillende pakketen.

Lunch 1: een antipasto, een bord pasta, een tweede gang, een bijgerecht en een dessert. Water, limoncello en koffie zijn bij de prijs inbegrepen.

Deze optie is alleen mogelijk met start om 10:00 uur.

Lunch 2: een antipasto, twee hoofdgerechten (waaronder verse pasta), een secondo, een bijgerecht en een dessert. Water, koffie en limoncello zijn bij de prijs inbegrepen en heb je keuze uit een fles rode of witte wijn.

Deze optie is alleen mogelijk met start om 10:00 uur.

Aanvullende informatie

  • Starttijd: 10:00 uur of 15:00 uur
  • Duur van tour (exclusief lunch): 2 uur
  • Inclusief lekkers op basis van citroen
  • Inclusief transfer vanaf het centrum van Amalfi
  • Prijs Lemon Tour Classic: €25,- per persoon.
    Kinderen 2 – 10 jaar: €12,-
  • Prijs Lemon Tour + Lunch 1: €50,- per persoon
  • Prijs Lemon Tour + Lunch 2: €70,- per persoon

Op zondag zijn er geen tours. Om te boeken of voor meer informatie, vul het onderstaande contactformulier in.

Aangezien sommige stukken bergopwaarts te voet moeten worden afgelegd, is de Lemon Tour niet aan te raden voor mensen die slecht ter been zijn of gezondheidsklachten hebben.

GREEN PASS: Tijdens de Lemon Tour wordt er een klein museum bezocht. Aangezien dit een gesloten ruimte betreft, is hiervoor een green pass vereist. Voor de rest van de tour is deze niet nodig. Meer informatie over de green pass en huidige regels vind je in dit artikel.

Heb jij een Last minute boeking en wil jij er zeker van zijn dat ik jouw bericht op tijd ontvang? Stuur een bericht via Whatsapp! +39 347 653 6362 (Felicia)

CONTACTFORMULIER