Cetara

Cetara Amalfi Coast
De haven van Cetara

De naam Cetara komt waarschijnlijk van het Latijnse woord Cetaria dat vertaald kan worden als ‘tonijn vissen’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in dit kleine dorpje het dagelijks leven nog steeds om vissen en het eten van vis draait. Wandelend door de kleine, karakteristiek straatjes kom je dan ook overal winkeltjes tegen die de plaatselijke producten verkopen. Ook ontbreekt het hier niet aan restaurants die allerlei specialiteiten aanbieden.

Net als de andere plaatsjes aan de kust, is de geschiedenis terug te vinden in verschillende bouwwerken uit voorgaande eeuwen. Aan het strand staat bijvoorbeeld een verdedigingstoren uit de 16de eeuw, gebouwd om zich tegen verschillende aanvallen te kunnen verzetten. Verder is er de kerk en het klooster van San Francesco uit de 17de eeuw waarvan de koepel beschilderd is door de schilder Marco Benincasa en het kleine kerkje van Santa Maria di Costantinopoli.

Een andere kerk is die van San Pietro Apostolo. Deze kerk werd gebouwd nadat de Saracenen waren uitgedreven, als symbool dat het Christendom overwonnen had.

Reisgids

reisgids, napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, amalfi, amalfikust

Vorige                Volgende

Terug naar overzicht