Cetara

De naam Cetara komt waarschijnlijk van het Latijnse woord Cetaria dat vertaald kan worden als ‘tonijn vissen’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in dit kleine dorpje het dagelijks leven nog steeds om vissen en het eten van vis draait. Wandelend door de kleine, karakteristiek straatjes kom je dan ook overal winkeltjes tegen die de plaatselijke producten verkopen. Ook ontbreekt het hier niet aan restaurants die allerlei specialiteiten aanbieden.

cetara amalfikust amalfi coast salerno local

Net als de andere plaatsjes aan de kust, is de geschiedenis terug te vinden in verschillende bouwwerken uit voorgaande eeuwen. Aan het strand staat bijvoorbeeld een verdedigingstoren uit de 16de eeuw, gebouwd om zich tegen verschillende aanvallen te kunnen verzetten. Verder is er de kerk en het klooster van San Francesco uit de 17de eeuw waarvan de koepel beschilderd is door de schilder Marco Benincasa en het kleine kerkje van Santa Maria di Costantinopoli.

Een andere kerk is die van San Pietro Apostolo. Deze kerk werd gebouwd nadat de Saracenen waren verdreven en diende als symbool van de overwinning van het Christendom.

Reisgids

De beste tips en bijzondere verhalen heb ik gebundeld in de digitale reisgids 100 tips voor de Amalfikust (2021). Hierin neem ik je mee naar de schitterende Amalfikust en deel ik mijn persoonlijke tips zodat ook jij de magie van dit gebied kunt ervaren. Van leuke adressen voor een heerlijke koffie tot verhalen waar je de ziel van de Amalfikust daadwerkelijk leert kennen. Daarnaast vind je een hoop extra informatie die goed van pas kan komen. Opties voor het openbaar vervoer, de mooiste stranden en tip ik een aantal heerlijke accommodaties.  

reisgids amalfikust

Vorige                Volgende

Terug naar overzicht