Tramonti

Tramonti Amalfi Coast
Tramonti

In de bergen boven de badplaats Maiori kom je terecht in de gemeente van Tramonti.

Deze gemeente bestaat uit 13 dorpen en de naam is afgeleid van de woordvorming ‘intra montes ubertas’, wat ‘Land tussen de bergen’ betekent.

De oorsprong van deze gemeente is onbekend en wordt er in de geschiedenis vrijwel niet gesproken over dit gebied en haar inwoners. Historici zijn er echter van overtuigd dat de eerste bewoners van dit gebied gedeporteerden en vluchtelingen waren uit het Picentini gebergte. Vervolgens dienden de inwoners van Tramonti als versterking van de Romeinen en werd het dorp Cesarano gesticht tussen de 4de en 5de eeuw voor Christus.

In de loop van de eeuwen heeft Tramonti een belangrijke rol gespeeld, zo ook bij de groei van de Republiek Amalfi.

Tegenwoordig is dit gebied niet meer los te zien van de Amalfi kust. Naast het feit dat dit het gebied is waar de beste pizzabakkers ter wereld vandaan komen, is de gemeente ook opgenomen in de lijst met authentieke dorpen in Italië. Hier vind je een ‘echt’ stukje Italië tussen de bergen van Monti Lattari en zijn de panorama’s betoverend. De dorpjes zijn karakteristiek en lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan.

Reisgids

De beste tips en bijzondere verhalen heb ik gebundeld in de digitale reisgids 100 tips voor de Amalfikust (2021). Hierin neem ik je mee naar de schitterende Amalfikust en deel ik mijn persoonlijke tips zodat ook jij de magie van dit gebied kunt ervaren. Van leuke adressen voor een heerlijke koffie tot verhalen waar je de ziel van de Amalfikust daadwerkelijk leert kennen. Daarnaast vind je een hoop extra informatie die goed van pas kan komen. Opties voor het openbaar vervoer, de mooiste stranden en tip ik een aantal heerlijke accommodaties.  

reisgids amalfikust

Vorige                Volgende

Terug naar overzicht