Raito

Het dorpje Raito, onderdeel van de gemeente Vietri sul Mare, ligt als een natuurlijk paradijs ingeklemd tussen de bergen en de zee. Net als de rest van de kustlijn staat dit dorpje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, maar is het bij het grote publiek nauwelijks bekend. De naam is afgeleid van het Latijnse woord ragitus, wat ‘gekust door de zon’ betekent. Wanneer je Raito aandoet, word je getrakteerd op betoverende taferelen en beeldschone vergezichten, die stuk voor stuk worden gestreeld door de warme stralen van de zon.

raito amalfikust
Raito

Raito telt nog geen duizend inwoners, maar kan ik je garanderen dat je hier je ogen uit zult kijken. Het hart van dit kleine dorpje bestaat uit nauwe steegjes, trappen en een terras vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over de Golf van Salerno. In deze smalle steegjes kun je de meest verrassende en kleurrijkste details ontdekken die té mooi zijn om niet vast te leggen. Beklim de lange trap, La Scalinatella, die volledig is versierd met bloemen in keramiek en vrolijk versierde bloempotjes.

raito amalfikust

Reisgids

De beste tips en bijzondere verhalen heb ik gebundeld in de digitale reisgids 100 tips voor de Amalfikust (2021). Hierin neem ik je mee naar de schitterende Amalfikust en deel ik mijn persoonlijke tips zodat ook jij de magie van dit gebied kunt ervaren. Van leuke adressen voor een heerlijke koffie tot verhalen waar je de ziel van de Amalfikust daadwerkelijk leert kennen. Daarnaast vind je een hoop extra informatie die goed van pas kan komen. Opties voor het openbaar vervoer, de mooiste stranden en tip ik een aantal heerlijke accommodaties.  

reisgids amalfikust

Vorige                

Terug naar overzicht