Ontdek de Amalfikust vanuit Napels tijdens een privédagtour

Je reis naar Napels is eenvoudig te combineren met een bezoek aan de wereldberoemde Amalfikust. Vanuit Napels zijn er verschillende manieren om naar de Amalfikust te reizen. Hoewel het zeker mogelijk is, vergt het vaak veel planning om de vertrektijden van boot, bus of trein op elkaar af te stemmen en daarnaast de bezienswaardigheden te bezoeken die je wilt zien. De tijd die je aan de Amalfikust te besteden hebt, wil je natuurlijk zo goed mogelijk gebruiken.

positano amalfikust

Als je tijdens je vakantie liever niet te veel wilt stressen en jezelf wat luxe wilt gunnen, maak dan een privédagtour per auto of minibus om de betoverende kustlijn te verkennen en te genieten van de prachtige bezienswaardigheden die dit deel van Campania te bieden heeft. Zo kun je de kleurrijke huisjes van Positano bewonderen, door de historische straatjes van Amalfi wandelen en genieten van het adembenemende uitzicht in het schilderachtige Ravello. In dit artikel zet ik alles wat je moet weten over deze privédagtocht naar de Amalfikust voor je op een rij.

dagtour amalfikust napels

Vertrek vanuit Napels

De privedagtour start in Napels (of omgeving) waar je bij je accommodatie door een privéchauffeur wordt opgehaald die de hele dag (acht uur) tot jouw beschikking staat. De invulling van de dagtour is volledig naar eigen wens. Tijdens de acht uur die je tot je beschikking hebt, kun je de plekken bezoeken die je graag wilt zien.

Sorrento & de Amalfikust

Als je maar één dag hebt om de Amalfikust te ontdekken, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je het meeste uit je tijd haalt. Een veelgeprezen route combineert het Sorrentijns schiereiland met de Amalfikust, waarmee je in één dag veel van de regio kunt verkennen.

privedagtour amalfikust

Je vertrekt vanuit Napels richting het Sorrentijns schiereiland, met een korte stop in het charmante Sorrento. Verken de sfeervolle straatjes en geniet van het indrukwekkende uitzicht op de Vesuvius vanaf de Villa Comunale.

sorrento uitzicht vesuvius napels

Vervolgens rijd je verder naar het schilderachtige Positano, een perfecte plek voor een fotostop. De tocht gaat verder naar Amalfi, waar je onderweg kunt genieten van het schitterende uitzicht. In Amalfi kun je de levendige straten verkennen, souvenirs kopen of genieten van een heerlijke citroensorbet. Een bezoek aan de Dom is zeer de moeite waard, net als een ritje met de lift naar het uitkijkpunt, waar je een prachtig overzicht hebt van deze levendige stad en de omgeving. Daarna ga je verder naar het romantische Ravello, waar je de tijd hebt om een van de prachtige villa’s te bezoeken voordat je terugkeert naar Napels.

Deze dagtour biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en ontspanning, waardoor je een onvergetelijke ervaring beleeft. Bovendien ontdek je de mooiste plekken van de kust in een ontspannen tempo, zonder je zorgen te hoeven maken over bustijden, buskaartjes of veerboten.

Samenstellen van je eigen dagtour

Je hebt volledige vrijheid bij het samenstellen van de dagtour. Of je nu liever wat langer vertoeft in Positano of meer tijd wilt doorbrengen in Ravello, dat is helemaal geen probleem. Tijdens de acht uur die je tot je beschikking hebt, kun je de plekken bezoeken die jou het meest aanspreken. Zodra je jouw voorkeuren doorgeeft, stellen we een route samen die daar perfect op aansluit. Als je nog niet zeker weet in welke plaatsen je tijd wilt doorbrengen, kun je dat ook op de dag zelf beslissen in overleg met de chauffeur.

prive dagtour dagtocht amalfikust

Wat je moet weten

De dagtocht Amalfikust vanuit Napels is een privédagtour, exclusief voor jouw gezelschap en dus zonder andere deelnemers. Je wordt begeleid door een Engelssprekende chauffeur die onderweg informatie kan verstrekken. Voor een diepgaandere ervaring kun je ook een gecertificeerde gids boeken. Meer informatie over onder andere de tarieven, kun je vinden door op onderstaande knop te klikken.

Meer handige tips en informatie over de Amalfikust vind je in onderstaande artikelen:

felicia salerno travel

Booking.com