Campania op je bord

In Napels ontbreekt het niet aan traditionele lekkernijen die je echt eens geprobeerd moet hebben. De regio is niet alleen rijk aan geschiedenis, ook aan culinaire tradities ontbreekt het hier niet. Zo heeft elke feestdag wel zijn eigen specialiteit en is armoede de grondlegger van veel traditionele gerechten. Deze armoede maakte de Napolitanen enorm creatief waardoor uiteindelijk de heerlijkste gerechten ontstonden waar in de basis maar weinig en goedkope ingrediënten voor nodig waren. Door de jaren heen zijn sommige recepten aangepast doordat er meer producten beschikbaar kwamen, maar in de Napolitaanse keuken staat eenvoud nog steeds voorop.

campania recepten kookboek ebook salerno napels napoli

Ben jij inmiddels ook verliefd geworden op deze regio en mis je de heerlijke gerechten die je tijdens jouw reis hebt leren kennen? Serveer Campania dan op je bord! Aan de hand van authentieke recepten kun je leren hoe je zelf de meest traditionele gerechten in een handomdraai in je eigen keuken kunt bereiden.

Samen met Michelle Bogers van Taste Guide Naples werkte ik een aantal traditionele gerechten uit die je het water in de mond doen lopen. Michelle woont al geruime tijd midden in het historisch centrum van Napels, heeft een grote schat aan kennis en ervaring op het gebied van koken en een enorme passie voor de stad en haar culinaire geheimen. Een aantal jaar geleden nam zij de sprong in het diepe en verhuisde naar deze fascinerende stad om zich volledig onder te dompelen in haar sferen, geuren, smaken en lekkernijen. Haar passie voor Napels en koken combineert ze door het geven van kooklessen, gewoon bij haar thuis in de keuken. Op die manier kom je niet alleen de geheimen van lokale gerechten te weten, maar krijg je direct een kijkje in het échte Napolitaanse leven.

In het eBook Campania op je bord laat ik Michelle aan het woord die jou, aan de hand van 33 recepten, kennis laat maken met de smaken van de heerlijke regio Campania!

Bestel nu jouw eigen exemplaar voor slechts €2,99,-!