Het Pad van de Goden

Il Sentiero degli Dei, het Pad van de Goden, is een wandelroute die zijn naam eer aandoet en is een van de bekendste en populairste wandelroutes in dit gebied.

De wandeling start op het centrale plein van het dorpje Bomerano en eindigt in Positano, met een totale afstand van ongeveer 9 km. Op een hoogte van 578 meter boven zeeniveau kun je ver onder je verschillende dorpjes van de Amalfikust zien liggen en op heldere dagen zelfs het eiland Capri in de verte. De route bestaat uit zowel goed onderhouden paden als uit lastige, steile stukken met rotsen waar enigszins wat geklommen moet worden. Wanneer je last hebt van hoogtevrees of duizeligheid, is deze route dan ook niet aan te raden.

Na 6 km wandelen kom je aan in het dorpje Nocelle. Vanaf hier daal je de ruim 1700 treden af die naar het hart van het wereldberoemde Positano leiden. Lees ter voorbereiding in dit artikel meer over deze wandelroute.

Je kunt deelnemen aan een groepsexcursie onder begeleiding van een gecertificeerde Engelssprekende gids. Het verzamelpunt is op het centrale plein in Bomerano.

Vanuit Salerno of een van de andere plaatsen aan de Amalfikust kun je gebruik maken van de handige service van Travelmar. Er vertrekken dagelijks boten richting Amalfi, waar vervolgens een shuttlebus staat te wachten en je het naar het beginpunt van de wandeling brengt.

Startpunt: Bomerano (Agerola)
Starttijd: 09:00 uur
Duur: 4 tot 4,5 uur
Niveau: Gemiddeld
Aanbevolen: Comfortabele wandelschoenen, voldoende water en voedsel

Om deze schitterende wandelroute met ervaren gids te boeken, vul je onderstaand formulier in.

Terug naar overzicht