Het Pad van de Goden

Il Sentiero degli Dei, Het pad van de Goden, is een wandelroute die zijn naam eer aandoet en is één van de bekendste en populairste wandelroutes in dit gebied.

De wandeling start op het centrale plein van het dorpje Bomerano en eindigt in Positano, met een totale afstand van ongeveer 9 km.
Op een hoogte van 578 meter boven zeeniveau kun je ver onder je verschillende dorpjes van de Amalfi kust zien liggen en op heldere dagen zelfs het eiland Capri in de verte. De route bestaat uit zowel goed onderhouden paden als uit lastige, steile stukken met rotsen waar enigszins wat geklommen moet worden. Wanneer je last hebt van hoogtevrees of duizeligheid, is deze route dan ook niet aan te raden.

Na 6 km wandelen kom je aan in het dorpje Nocelle. Vanaf hier zijn er verschillende opties om deze wandeling af te maken.
Je kunt gebruik maken van de trap met ruim 1500 treden die je naar het plaatsje Arienzo zal brengen. Nog 300 treden verder kom je terecht op het strand van Positano.

Vanaf Nocelle is het ook mogelijk om een stukje verder te lopen naar Montepertuso en hier de bus te pakken naar Positano. Een andere mogelijkheid is om vanaf Montepertuso een stukje over de weg te lopen om vervolgens via een andere trap af te dalen naar het centrum van Positano.

Welke keuze je ook zult maken, de uitzichten zullen je versteld doen staan!

Sentiero degli Dei Pad van de Goden Positano Amalfi kust Salerno Italy

Sentiero degli Dei

Duur: vanaf 4,5 uur
Niveau: Gemiddeld
Aanbevolen: Comfortabele wandelschoenen, voldoende water en voedsel
Minimaal 2 personen

Om te boeken of voor meer informatie, vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Terug naar overzicht