Maiori

Maiori Amalfi Coast
De haven van Maiori

Historie
De oorspronkelijke naam van Maiori was Rheginna, genoemd naar de Etruskische stichter van de stad. Tijdens de Romeinse overheersing werd ‘Major’ toegevoegd aan de plaatsnaam, dit om verwarring te voorkomen aangezien het nabijgelegen, kleinere plaatsje, ook Rheginna heette. Aan die plaats werd ‘Minor’ toegevoegd, wat nu bekend staat als Minori.

Badplaats
Maiori behoort tot één van de populairste badplaatsen van de kust. Met een fijn zandstrand, een jachthaven en een boulevard waar ’s zomers vaak activiteiten zijn, is het een veelbezochte plek. Voor een aperitief of een hapje eten kun je terecht in één van de vele barretjes of restaurants langs de boulevard of op de hoofdstraat, Corso Reginna.

Reisgids

De beste tips en bijzondere verhalen heb ik gebundeld in de digitale reisgids 100 tips voor de Amalfikust. Hierin neem ik je mee naar de schitterende Amalfikust en deel ik mijn persoonlijke tips zodat ook jij de magie van dit gebied kunt ervaren. Van leuke adressen voor een heerlijke koffie tot verhalen waar je de ziel van de Amalfikust daadwerkelijk leert kennen. Daarnaast vind je een hoop extra informatie die goed van pas kan komen. Opties voor het openbaar vervoer, de mooiste stranden en tip ik een aantal heerlijke accommodaties.  

reisgids amalfikust

Vorige              Volgende

Terug naar overzicht