Minori

Minori Amalfi Coast
Minori

Historie
Minori was de eerste bewoonde plaats aan de Amalfikust. Dit is onder meer terug te vinden in verschillende archeologische vondsten, zoals de overblijfselen van de Villa Romana Marittima uit de 1ste eeuw.

Hoewel er veel kerken en monumenten in dit kleine plaatsje te vinden zijn, is het belangrijkste religieuze monument van de stad de basiliek van Santa Trofimena. De relikwieën van Santa Trofimena werden in de 7de eeuw op het strand gevonden en werd vervolgens benoemd tot beschermheilige van deze plaats.

Bijnamen
Tegenwoordig staat Minori vooral bekend om al zijn heerlijke lekkernijen. Jaarlijks komen er vele toeristen naar dit kleine stadje om van dit lekkers te kunnen genieten. Het is dan ook niet vreemd dat deze plek de bijnaam La Città del Gusto, De stad van de smaak, heeft gekregen. Door het milde en aangename klimaat, heeft Minori ook de bijnaam ‘Het Eden van de Amalfikust’.

Reisgids

De beste tips en bijzondere verhalen heb ik gebundeld in de digitale reisgids 100 tips voor de Amalfikust (2021). Hierin neem ik je mee naar de schitterende Amalfikust en deel ik mijn persoonlijke tips zodat ook jij de magie van dit gebied kunt ervaren. Van leuke adressen voor een heerlijke koffie tot verhalen waar je de ziel van de Amalfikust daadwerkelijk leert kennen. Daarnaast vind je een hoop extra informatie die goed van pas kan komen. Opties voor het openbaar vervoer, de mooiste stranden en tip ik een aantal heerlijke accommodaties.  

reisgids amalfikust

Vorige                Volgende

Terug naar overzicht