Ravello

Ravello Amalfi Coast
Villa Cimbrone – Terrazza dell’infinito

Ravello heeft een rijke geschiedenis maar bovenal een adembenemend uitzicht. Niet voor niets is deze achtergrond gebruikt voor vele films en series en hebben al vele kunstenaars hier tijd doorgebracht.

Bezienswaardigheden
Villa Rufolo werd in 1270 gebouwd en de prachtige tuinen van deze villa inspireerde Richard Wagner tot het componeren van de wereldberoemde opera Parsifal. Jaarlijks wordt het Ravello Music Festival georganiseerd, als eerbetoon aan Wagner.

Villa Cimbrone is bekend door het spectaculaire uitzicht vanaf het Terrazza dell’infinito met borstbeelden uit de 18de eeuw. In de 20ste eeuw werd de villa gekocht door de Britse bankier Ernest William Beckett. Met neoklassieke en gotische kenmerken zorgde hij ervoor dat de villa en haar tuin een mix werd tussen de Engelse en Italiaanse stijl.

Een andere bezienswaardigheid is de Dom van Ravello met haar bronzen deur met Griekse invloeden. De deur werd vervaardigd in de 12de eeuw door de beeldhouwer Barisano da Trani.

Legende
Ravello heeft een ongekende schoonheid en wordt door velen gezien als de parel van de Amalfi kust. Het is de plek voor inspiratie geweest voor veel artiesten en kunstenaars en is een populaire locatie voor bruiloften. Om aan te geven hoe prachtig het hier is; er is een legende die vertelt dat Ravello de plek is geweest waar Jezus door Satan werd meegnomen om hem vanaf hier, met het uitzicht op de Amalfi kust, de schoonheid van de aardse koninkrijken te kunnen laten zien (Lucas 4:5-8)

Reisgids

reisgids, napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, amalfi, amalfikust

Vorige                Volgende

Terug naar overzicht