Ravello

Ravello heeft een rijke geschiedenis maar bovenal een adembenemend uitzicht. Niet voor niets is deze achtergrond gebruikt voor vele films en series en hebben al vele kunstenaars hier tijd doorgebracht.

ravello terrazza infinito amalfikust

Bezienswaardigheden

Villa Rufolo werd in 1270 gebouwd en de prachtige tuinen van deze villa inspireerde Richard Wagner tot het componeren van de wereldberoemde opera Parsifal. Jaarlijks wordt het Ravello Music Festival georganiseerd, als eerbetoon aan Wagner.

ravello villa rufolo panorama amalfikust salerno

Villa Cimbrone is bekend door het spectaculaire uitzicht vanaf het Terrazza dell’infinito met borstbeelden uit de achttiende eeuw. In de twintigste eeuw werd de villa gekocht door de Britse bankier Ernest William Beckett. Met neoklassieke en gotische kenmerken zorgde hij ervoor dat de villa en haar tuin een mix werd tussen de Engelse en Italiaanse stijl.

ravello terrazza infinito amalfikust

Een andere bezienswaardigheid is de Dom van Ravello met haar bronzen deur met Griekse invloeden. De deur werd vervaardigd in de twaalfde eeuw door de beeldhouwer Barisano da Trani.

Legende

Ravello heeft een ongekende schoonheid en wordt door velen gezien als de parel van de Amalfikust. Het is de plek voor inspiratie geweest voor veel artiesten en kunstenaars en is een populaire locatie voor bruiloften. Om aan te geven hoe prachtig het hier is; er is een legende die vertelt dat Ravello de plek is geweest waar Jezus door Satan werd meegnomen om hem vanaf hier, met het uitzicht op de Amalfi kust, de schoonheid van de aardse koninkrijken te kunnen laten zien (Lucas 4:5-8)

Lees ook: De mooiste tips voor Ravello

Reisgids

De beste tips en bijzondere verhalen heb ik gebundeld in de digitale reisgids 100 tips voor de Amalfikust. Hierin neem ik je mee naar de schitterende Amalfikust en deel ik mijn persoonlijke tips zodat ook jij de magie van dit gebied kunt ervaren. Van leuke adressen voor een heerlijke koffie tot verhalen waar je de ziel van de Amalfikust daadwerkelijk leert kennen. Daarnaast vind je een hoop extra informatie die goed van pas kan komen. Opties voor het openbaar vervoer, de mooiste stranden en tip ik een aantal heerlijke accommodaties.  

reisgids amalfikust

Vorige                Volgende

Terug naar overzicht