Positano

Met zijn wirwar aan straatjes en trappen en de iconische gekleurde huisjes tegen de bergwand, is Positano een populaire bestemming. Waar het tegenwoordig een geliefde vakantiebestemming is voor de rijken der aarde, was dat in het verleden niet veel anders. Door verschillende vondsten en opgravingen is namelijk duidelijk geworden dat dit plaatsje in de Romeinse tijd vooral diende als vakantieoord. De opgravingen van een Romeinse villa, midden in het centrum van Positano, zijn daar een herinnering aan.

positano salerno amalfikust amalfi coast
Positano

Van de tiende tot de twaalde eeuw maakte het stadje onderdeel uit van de Republiek Amalfi en was het van 1806 tot 1860 de hoofdstad van het district Salerno, dat toen viel onder het Koninkrijk der Beide Siciliën.

In de periode van het Koninkrijk Italië was deze plaats van 1860 tot 1927 de hoofdstad van het district.

De kerk van Santa Maria Assunta is een bezienswaardigheid, vooral door de afbeelding van een donkere maagd Maria. Ook is het mogelijk om via verschillende wandelingen het centrum van dit dorpje te bereiken. Een bekende wandeling is bijvoorbeeld Il Sentiero degli Dei, het Pad van de Goden, een route die start in Bomerano en eindigt in Positano.

Reisgids

De beste tips en bijzondere verhalen heb ik gebundeld in de digitale reisgids 100 tips voor de Amalfikust. Hierin neem ik je mee naar de schitterende Amalfikust en deel ik mijn persoonlijke tips zodat ook jij de magie van dit gebied kunt ervaren. Van leuke adressen voor een heerlijke koffie tot verhalen waar je de ziel van de Amalfikust daadwerkelijk leert kennen. Daarnaast vind je een hoop extra informatie die goed van pas kan komen. Opties voor het openbaar vervoer, de mooiste stranden en tip ik een aantal heerlijke accommodaties.  

reisgids amalfikust

Vorige                Volgende

Terug naar overzicht