De brandende velden Campi Flegrei

Even weg van de stad Napels en iets nieuws ontdekken? Breng dan een bezoek aan de Campi Flegrei, het gebied ten westen van Napels. Vanuit Napels is dit gebied eenvoudig te bereiken met de metro of de zogeheten ferrovia Cumana.

campi flegrei, napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, vakantie
De Campi Flegrei

Brandende velden

Campi Flegrei betekent ‘brandende velden’, dit vanwege haar vulkanische activiteit. Het is namelijk deel van een caldera, een vulkaan waarvan de top ooit eens is ingezakt en wordt beschouwd als een supervulkaan. Daarnaast was dit gebied een populaire vakantiebestemming voor de Romeinen die vanwege de vele vulkanische bronnen hier naar de thermen gingen.

Bezienswaardigheden

Het gebied staat bekend om haar opgravingen. Zo ligt in het centrum van Campi Flegrei het stadje Pozzuoli. Naast de gezellige boulevard waar je over kunt slenteren en kunt genieten van een mooi uitzicht, heeft de omgeving zelf je ook het één en ander te bieden. Hier zijn een aantal interessante bezienswaardigheden:

  • Het Flavisch amfitheater; dit is het derde grootste amfitheater uit de Romeinse tijd.
  • Macellum di Pozzuoli; een archeologische vindplaats midden in de stad en was ooit een marktplein.
  • De Solfatara: dit is de bekendste vulkaan in de caldera en is omgeven door ruige landschappen, borrelend modder en Napolitaanse tuf (tufsteen die een kenmerkende gele kleur heeft).

Andere bezienswaardigheden in dit gebied zijn:

  • De verzonken stad Baia. Door meerdere aardbevingen verdween deze badplaats langzaam onder water. Via duik- en snorkelexcursie kun je deze bijzondere stad bekijken.
  • Lago d’Averno; het meer waarvan de Grieken en Romeinen aannamen dat het de toegang was tot de onderwereld. Zo zou Aeneas hier zijn begonnen aan zijn afdaling naar het rijk van Pluto.
  • De Grot van Sibille, Cuma; Deze grot is vooral bekend door het bezoek van Aeneas aan de Sibille voor het vragen van raad over zijn reis.
lago d'averno salerno travel campania napels naples napoli
Lago d’Averno

Leuk om te doen

  • Een kookcursus volgen bij Lago d’Averno. Hierbij zul je eerst je eigen groenten plukt in de tuin om deze vervolgens te verwerken in een vers gerecht.
  • Kajakken op het meer Lago Lucrino en langs de kust.
  • Fietsen is de ideale manier om de omgeving beter te leren kennen. Zowel Lago Lucrino als het Lago d’Averno kun je helemaal omheen fietsen.
  • Een bezoek brengen aan il Giardino dell’Orco, gelegen aan het Lago d’Averno.

Cooking Classes Naples

Biologisch koken in de buitenlucht aan een kratermeer in de buurt van Napels. Dit scenario zelf klinkt al geweldig maar de ervaring zelf is dat ook zeker!
In de grote tuin pluk je de groenten die je vervolgens zult gebruiken om de lekkerste gerechten te bereiden. Ook leer je om zelf verse pasta te maken. Wanneer het weer het toelaat, vindt alles buiten plaats en wordt de maaltijd genuttigd aan de tafels onder de fruitbomen.

cookingclass campania napels naples napoli salerno travel
Eerst zelf de groenten plukken…
cookingclass campania napels naples napoli salerno travel
…en vervolgens zelf in de buitenlucht de maaltijd bereiden!

De kookcursus vindt plaats onder begeleiding van de professionele chef-kok Pippo die zich al zo’n twee jaar bezighoudt met het organiseren en begeleiden van deze cursus. Zijn doel is om mensen een mooie ervaring te geven en op een relaxte, gezellige manier lokale gerechten en producten te laten proeven.

Voor meer informatie of om te boeken, neem dan een kijkje op de pagina van de Bio Cooking Class Campi Flegrei.

Booking.com