5 Ingrediënten Mediterraan – Nieuwe culinaire inspiratie van Jamie Oliver

Chef-kok Jamie Oliver heeft opnieuw een 5 ingrediënten-kookboek geschreven, ditmaal  gebaseerd op zijn vele reizen rond de Middellandse Zee. In 5 Ingrediënten Mediterraan brengt hij een van de geliefdste en meest gerespecteerde culinaire regio’s ter wereld onder de aandacht waar alles draait om eenvoud, liefde, passie, zorg, toewijding en uitgesproken smaken.

120 Mediterrane recepten

In het kookboek 5 Ingrediënten Mediterraan vind je 120 heerlijke Mediterrane recepten die met niet meer dan vijf ingrediënten worden bereid. Jamie Oliver prikkelt je culinaire creativiteit met vegetarische opties tot vis- en vleesgerechten, van pasta tot salades, soepen en zoete lekkernijen.

Elk recept bevat vijf hoofdingrediënten. Daarnaast zijn er vijf basisingrediënten nodig die onmisbaar zijn en je altijd in huis moet hebben: olijfolie om te bakken, extra vierge olijfolie voor dressings en om gerechten af te maken, rodewijnazijn als goede allrounder voor marinades, sauzen en dressings en om gerechten een zuurtje te geven en natuurlijk zeezout en zwarte peper om alles perfect af te maken.

Het kookboek is een briljante combi van snel en simpel koken met de heerlijke smaken van de mediterrane keuken waar iedereen, Jamie voorop, zo van houdt. Met maximaal vijf ingrediënten weet Jamie keer op keer een geweldig gerecht te maken.

Naast gerechten uit de Italiaanse keuken dienen ook culinaire hoogstandjes uit de keukens van Spanje, Frankrijk, Tunesië en Griekenland en als zonnige bronnen van inspiratie voor deze selectie recepten.

Via Kosmos Uitgevers kun je alvast een fragment uit het kookboek inzien om een idee te krijgen van de inhoud. Klik hier voor het gratis fragment. Je kunt het kookboek ook vinden in de boekhandel of bestellen via Bol.com.

Jamie’s Italiaanse kookboeken

Jamie Oliver schreef meerdere kookboeken waarin de Italiaanse keuken diende als een inspiratiebron voor zijn gerechten. In 2005 bracht hij Jamie’s Italië uit dat volledig in het teken stond van Italiaanse gerechten. In 2011 kwam Jamie’s Reizen uit waarin hij klassieke gerechten uit verschillende landen – waaronder Italië – voorziet van een eigen twist. In 2018 verscheen Jamie kookt Italië met een mix van authentieke recepten, simpele gerechten en Italiaanse familieklassiekers.

felicia, salerno, salerno travel, naples, napels, napoli