Het carnaval van Maiori

Carnaval staat weer voor de deur en natuurlijk wordt dit ook in Italië uitgebreid gevierd. Bij dit feest denkt men vaak direct aan Venetië. Het carnaval van Venetië is dan ook over de hele wereld beroemd en van een hoog niveau, maar ook in de provincie van Salerno wordt er flink uitgepakt met carnaval!
Carnaval van Maiori
Het Gran Carnevale di Maiori, het grote carnaval van Maiori, wordt al sinds 1971 georganiseerd. Het doel van dit evenement was om alle dorpen van de Amalfi kust samen te brengen om dit feest te vieren. Door de ruime boulevard die de stad heeft, wist men al in de eerste paar jaar vele toeschouwers aan te trekken. Door de tienduizenden toeschouwers die jaarlijks op dit evenement afkwamen, groeide het Carnaval van Maiori als snel uit tot één van de belangrijkste festiviteiten van de regio. Het is dan ook logisch dat de omvang van het evenement in de loop der jaren alleen maar is toegenomen.

Carnevale carnaval maiori amalfi kust amalficoast salerno italy

Praalwagens in de straten van Maiori tijdens carnaval

Europa
In de loop der jaren hebben al verschillende thema’s de revue gepasseerd zoals Moulin Rouge, Duizend-en-één nacht en de Inferno van Dante. Reikhalzend wordt er dan ook uitgekeken naar de editie van dit jaar en zijn de verwachtingen hoog. Bij deze editie zal alles in het teken staan van Europa, haar veelzijdige cultuur en rijke geschiedenis. Net als afgelopen jaren, belooft het weer een spectaculaire parade te worden, gevuld met prachtige praalwagens die helemaal met de hand gemaakt worden. Vakkundige werklui verrichten deze werkzaamheden op een hoog niveau, met behulp van een speciale techniek die zij in de loop der jaren hebben ontwikkeld. In de promovideo die speciaal voor dit evenement gemaakt is, kun je een idee krijgen van het werk dat er verricht wordt om de wagens te realiseren.

Het moge duidelijk zijn dat er ook voor deze editie alles aan is gedaan om het een onvergetelijk feest te maken, gevuld met vooral veel plezier.

Wanneer
De 44ste editie van het Gran Carnevale di Maiori zal plaatsvinden op 19, 26 en 28 februari en 5 maart. Voor meer info, neem een kijkje op de website van dit evenement.Booking.com