Ruud in Campania

De ervaringen die vakantiegangers met mij delen, blijven toch het leukst. Ik vind het heerlijk om de verhalen te horen, de regio Campania even door andermans ogen te zien, te weten te komen hoe anderen het hebben ervaren. Daarnaast kan ik er zelf altijd van leren om zaken in de toekomst te verbeteren of word ik juist geïnspireerd voor het organiseren van nieuwe activiteiten. Omdat ik zelf blij word van enthousiaste verhalen, deel ik deze ervaringen graag met jullie! Deze keer laat ik Ruud aan het woord die verschillende malen de Amalfikust heeft bezocht. 

Mooiste kust van Europa

Ruud: ‘Toen we in 2014 voor het eerst de Amalfikust bezochten, gaf de navigatie aan dat we over een afstand van 23 kilometer nog ruim een uur zouden doen. Ik dacht dat dit niet correct was. Toen wist ik nog niet hoe smal de kustweg in werkelijkheid is en ook niet hoe schitterend de uitzichten zijn. Je hebt de neiging om bij elke mogelijkheid te stoppen. Direct begrepen we waarom deze kust één van de mooiste van Europa genoemd wordt: de bergen rijzen op uit de Tyrreense zee, pittoreske plaatsen als Amalfi, Positano en Praiano lijken tegen de bergwanden ‘geplakt’.

positano, salerno, amalfi, amalfi coast, amalfikust, salerno travel, naples, napels, napoli
Positano – Photocredit Ruud Mulder

We zijn twee dagen in Amalfi gebleven en wisten al dat we terug moesten komen, het was veel te weinig tijd. Dit jaar, 2018, hebben we dat ingehaald.

Amalfi als uitvalsbasis

Net buiten Amalfi is een oud klooster op stijlvolle wijze omgebouwd tot een 5-sterren hotel: Grand Hotel Convento di Amalfi. Het ligt ver boven de weg tegen de berg aan en je kijkt uit over de haven van Amalfi. Terrassen en zwembad zijn zo geplaatst dat je daar volop van kunt genieten. We konden er moeilijk genoeg van krijgen: een prachtig en fijn hotel.

amalfi, amalfikust, amalfi coast, salerno, salerno travel
Uitzicht over Amalfi – Photocredit Ruud Mulder

De Amalfikust is onweerstaanbaar mooi. Maar als zo vaak is hier het prijsniveau op aangepast en is het er bovengemiddeld duur. Voor ons geen reden om níet te gaan. Als je het kunt betalen, is het een echte aanrader. Voor mij doet het niet onder voor bijvoorbeeld Cinque Terre. Het weer is er ook over het algemeen betrouwbaar goed. Amalfi is prachtig maar niet al te groot. Deze plek is dan ook het beste te gebruiken als uitvalsbasis om meer van de omgeving te zien.’

Doen vanuit Amalfi

Ruud heeft ook een paar tips voor leuke activiteiten die te doen zijn vanuit Amalfi.

Ruud: ‘Als je er bent, maak dan vooral ook een wandeling in het gebied gelegen achter Amalfi. Wij zijn onder leiding van een gids van Scala naar Amalfi gewandeld, dwars door authentieke Italiaanse dorpjes maar ook de schitterende natuur van de Valle delle Ferriere, met watervallen, bossen en bergen.

valle delle ferriere, amalfi, amalfikust, amalficoast, naples, napels, napoli, salerno, salerno travel
Valle delle Ferriere – Photocredit Ruud Mulder

Vanuit Amalfi hebben we een dag een boot gehuurd die ons langs de kust tot aan Salerno bracht. Je kunt de kust het best op deze wijze ontdekken: zwemmen in azuurblauw water, grotten bezoeken en aanmeren op afgelegen strandjes.’

Reisgids

Meer informatie en tips over de Amalfikust en de rest van de omgeving? Bestel dan de digitale reisgids Napels, Salerno & de Amalfikust vol handige tips en informatie!

reisgids, napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, amalfi, amalfikust
Napels, Salerno & de Amalfikust
Booking.com