Dexter in Campania

De ervaringen die vakantiegangers met mij delen, blijven toch het leukst. Ik vind het heerlijk om de verhalen te horen, de regio Campania even door andermans ogen te zien, te weten te komen hoe anderen het hebben ervaren. Daarnaast kan ik er zelf altijd van leren om zaken in de toekomst te verbeteren of word ik juist geïnspireerd voor het organiseren van nieuwe activiteiten. Omdat ik zelf blij word van enthousiaste verhalen, deel ik deze ervaringen graag met jullie! Deze keer laat ik Dexter aan het woord die zijn hart heeft verloren aan het mooie Napels!

What you see is what you get
Dexter: ‘Mijn eerste ervaring met Campania was met de stad Napels. Deze stad maakte vanaf het begin een enorme indruk op mij, omdat het een stad is met verschillende gezichten: zowel positief als negatief. Gezichten die niet worden verborgen achter een masker. What you see is what you get. En het meest bijzondere is dat de mensen in deze stad de ziel van de stad belichamen. De trots en eerlijkheid die mensen hebben voor en over deze stad, is uniek. Na mijn eerste keer Napels in september 2017, ben ik nog vier keer teruggekeerd naar Napels.

napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, amalfi, amalfi coast, amalfikust
Verliefde op Napels

Ik heb mij door Italiaanse vrienden laten vertellen dat dit exact de verliefde blik is die mensen op mijn gezicht zien als ik weer mijn eerste wijntje in Napels drink.

Tweede thuis
De hartelijkheid en trots van de Napolitanen gaat erg diep. Iedereen lijkt te beschikken over een enorme kennis van de geschiedenis van de stad. Daarnaast heeft de enorme gastvrijheid waarmee iedereen mij heeft opgenomen in zijn of haar huis, mij diep in het hart geraakt. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en ik kan eerlijk zeggen dat Napels een tweede thuis voor mij is geworden. Een plek waar ik mij gewaardeerd en bijzonder voel.

Napolitaanse vrienden voor het leven
Voorbeelden van deze vrienden zijn Fernando en Fernando van Residenza Fedea. Deze twee heren zijn in een heel korte tijd zeer belangrijk voor mij geworden. Zij staan altijd klaar als ik heel impulsief een weekendje Napels boek. En alles doen zij altijd met een enorme dosis enthousiasme en passie.

napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, travel, italia, italy, amalfi, amalfikust, amalfi coast
Fernando & Fernando

De meest trotse Napolitaan die ik ken is Giovanni. Hij heeft een prachtig hostel in het hartje van centro storico. Het eerste dat hij doet als je arriveert in zijn hostel is een uitleg geven van ongeveer 1,5 uur over waarom Napels de mooiste stad van Europa is en op welke manier jij als gast de stad om de beste manier kan gaan ervaren. Van Giovanni ben ik heel veel gaan houden en met mij vele anderen.

napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, travel, italia, italy, amalfi, amalfikust, amalfi coast
Giovanni

Wanneer ik in Napels ben, is Lisa mijn trouwe gids! Zij heeft mij geleerd om van de stad te gaan houden.

napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, travel, italia, italy, amalfi, amalfikust, amalfi coast
Lisa

Hart van de regio
Ik raad de regio aan wanneer je in staat bent om je open te stellen voor het contact met de mensen. Het hart van de regio zit namelijk in de mens. Je afzonderen door in een hotel te blijven zitten, of je constant te bevinden in een georganiseerd gezelschap, is voor mij niet de manier om het hart van deze regio te vangen. Dans, eet, drink, lach, huil en zoen op straat. Het liefste allemaal met mensen die je dezelfde avond hebt leren kennen. Ikzelf zou dagen of weken lang kunnen dwalen door de straten van Napels. Volg je neus voor het lekkere eten en het gelach van de mensen voor de goede feesten. Nogmaals: ga op de mensen af. Pas dan zal Napels je net zo raken als het bij mij heeft gedaan.

napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, travel, italia, italy, amalfi, amalfikust, amalfi coast
Een klein plekje in Napels waar ik altijd terug kan keren.

Procida
Naast Napels zelf, vond ik het eiland Procida erg mooi. De klokken die luiden, de verlaten straatjes en de hoeveelheid kleuren die ik op het eiland trof, vond ik ook erg bijzonder.’

Meer tips voor jouw trip naar Napels? Zie onderstaande artikelen!

6 gratis dingen om te doen in Napels 
5 dingen die je moet proeven in Napels
9 Must-do's in Napels
Terug in de tijd in Rione Sanità
Ontdek het schitterende Napels
9 supertips voor napels met kids

Napels met een gids
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag Napels bezoeken met een local? Neem een kijkje op de pagina met tours voor wat ideeën of neem contact met ons op. Wij zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring in deze prachtige stad!

Reisgids
Ontdek je de stad liever zelf? Ga dan op stap met de handige reisgids van Salerno Travel! Routes, bezienswaardigheden en leuke adressen vind je terug in deze handige gids.

reisgids, napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, amalfi, amalfikust
Napels, Salerno & de Amalfikust
Booking.com