Salerno en omgeving volgens William & Carla

De ervaringen die vakantiegangers met mij delen, blijven toch het leukst. Ik vind het heerlijk om de verhalen te horen, dit gebied even door andermans ogen te zien, te weten te komen hoe anderen het hebben ervaren. Daarnaast kan ik er zelf altijd van leren om zaken in de toekomst te verbeteren of word ik juist geïnspireerd voor het organiseren van nieuwe activiteiten. Omdat ik zelf blij word van enthousiaste verhalen, deel ik deze ervaringen graag met jullie!

William & Carla
Het leuke en gezellige koppel William en Carla kwamen in juni voor het eerst samen op vakantie naar Italië. Ze kozen ervoor om vanuit Nederland met de trein helemaal naar Salerno af te reizen. Bij de voorbereidingen voor deze vakantie, kwam William middels hashtags op twitter en instagram met mij in contact. Een lijst aan vragen kreeg ik toegestuurd en natuurlijk hielp ik hen graag op weg zodat ze het maximale uit hun verblijf in Salerno konden halen! Tijdens hun vakantie hield William mij via Whatsapp op de hoogte van wat ze van plan waren te ondernemen en hun ervaringen.

salerno italia italy salerno travel amalfi amalfi kust
Carla & William

Salerno en de Amalfi kust
Hoewel ze na een lange treinreis best moe waren, konden ze het niet laten om de stad in te gaan en direct al op te gaan in de Italiaanse sferen. Genietend van het heerlijke weer,  een hapje en een drankje, verkenden ze de stad.

“Na een korte sightseeing door het historisch centrum van Salerno en een korte wandeling over de fraaie boulevard, een hapje gegeten vlakbij het oude centrum. Niet te laat naar bed na een treinreis van 24 uur, nu genieten van een welverdiende nachtrust!”

William & Carla

De volgende dag besloten ze om de beroemde Amalfi kust te gaan verkennen. Na alle opties te hebben doorgegeven, kozen ze ervoor om de ferry naar Positano te nemen. Een perfecte manier om de kust te ontdekken omdat je zo vanaf het water de verschillende plaatjes kunt bewonderen. Daarnaast heb je geen last van de drukte van het verkeer en is het een stuk sneller dan de bus. Daar waren William en Carla het duidelijk ook mee eens:

“De boot trip was een perfecte trip! Bedankt voor dit advies.”

William & Carla

Daarnaast kreeg ik ook nog eens deze mooie foto’s doorgestuurd.

positano salerno travel campania italia italy
Positano

Napels
Een paar dagen later ontving ik een bericht dat ze de volgende dag van plannen waren om een bezoek te brengen aan Napels. Hoewel ze hier eerst toch nog wel hun twijfels over hadden, namen ze de beslissing om mijn advies op te volgen en om deze prachtige stad zeker niet over te slaan. Ik stippelde een route uit waarvan ik zeker wist dat ze een goede eerste indruk van Napels zouden krijgen.

“Ondanks sommige berichtgevingen is Napoli mooi! De Italiaanse topdame Felicia van Salerno Travel, whatsappte op de valreep nog een fraaie wandelroute door Napels. Man oh man wat weet de charmante dame veel leuke tips in de omgeving. Bedankt Felicia!”

William & Carla
vesuvius napels napoli salerno travel campania italia italy
Carla met op de achtergrond de Vesuvius

Agropoli
Ook waren William en Carla nieuwsgierig naar Cilento. Na verschillende opties te hebben bekeken, kozen ze ervoor om de trein naar Agropoli te nemen. Een goede keuze!

“Een heerlijk plaatsje zonder massa toerisme. We konden zonder veel drukte rustig naar boven wandelen en genieten van de fraaie vergezichten. Genoten!”

William & Carla
agropoli cilento salerno travel campania italia italy
Agropoli

Website
Ze maakten gebruik van de website en de tips die ik heb gegeven voor leuke plekjes om lekker te eten. Ook deze vielen gelukkig in de smaak! Zo waren ze erg te spreken over Vicolo della Neve en Il Brigante.

“Heerlijk gegeten in een authentiek eettentje in het historisch centrum, Il Brigante. Ook Vicolo della Neve was top!”

William & Carla

Ontmoeting
Uiteraard kon een ontmoeting niet ontbreken. Deze leuke en enthousiaste mensen wilde ik zeker ontmoeten. En zo geschiedde. We spraken af bij één van mijn favoriete barretjes om een aperitief te drinken, Cibarti. Het was heerlijk om de verhalen en ervaringen te horen, de tips en Rotterdamse humor van William en de gezelligheid van beiden. Wat een leuke avond was het!

salerno travel amalfi campania italia italy
Felicia, William en Carla bij Cibarti in Salerno

Vervolgens kreeg ik van beiden nog een hele mooie recensie waar ik uiteraard heel blij mee ben en hier graag nogmaals deel:

Voor het eerst een vakantie in Italië van 7 juni t/m 21 juni 2017 met als vervoer de trein. Dat was al een fantastische ervaring. Maar het was met name Salerno Travel die ons eerste verblijf in Salerno aan de prachtige Amalfi kust tot een fantastische beleving heeft gemaakt. Vol passie tipte Felicia ons enthousiast over diverse prachtige pareltjes aan de Amalfikust en omgeving. Pareltjes die nog niet ontdekt zijn door het massa toerisme. Als we bijvoorbeeld terplekke een bijzondere wandelroute wilden doen bijvoorbeeld door Napels en haar een berichtje stuurden via Whatsapp, reageerde zij vrijwel direct met een mooie uitgestippelde wandelroute. Zochten wij leuke restaurantjes, tipte zij ons over bijzondere restaurantjes die met name populair zijn bij de lokale bevolking.. nou dan zit je vaak goed.. want we hebben daar heerlijk gegeten. Een bijzondere boottocht ..? Met regionale bus of regionale boemeltreintje naar een leuk kustplaatsje ? Geen probleem Felicia kwam keurig met diverse tips/adviezen. Met haar jeugdige uitstraling en enthousiasme heeft deze charmante dame ons volledig verrast Want wat zij als local allemaal weet aan bijzondere plekjes in de omgeving was fantastisch. Zij liet ons als geen ander mooie met name niet toeristische plekjes aan de Amalfi kust en omgeving ontdekken. Wij als ouderen waren prettig verrast en zeer dankbaar over die mooie pareltjes waarover deze enthousiaste jonge dame ons tipte… Felicia is nog steeds nieuwe plekjes aan het ontdekken die ze graag deelt met vakantiegangers die in deze mooie omgeving vakantie willen gaan houden. Van bijzondere vakantie plekjes en ook romantische verblijf accommodaties. Wij komen vast weer terug want wij hebben nog lang niet alles gezien. We maken dan graag gebruik van de ervaring van Felicia en haar bedrijf Salerno Travel om onze vakantie weer tot een onvergetelijke ervaring te maken.

~

William & Carla
Booking.com