Het festival van de citroen – Tramonti

Op 29 en 30 juli 2017 vindt het tweedaagse Festival del Limone, het festival van de citroen, plaats in Tramonti (frazione Pucara). Een evenement dat volledig in het teken staat van het goud van de Amalfikust.

Gastronomie en folklore

De Amalfikust en citroenen worden vaak in één adem genoemd. De citroenen zijn dan ook kenmerkend voor dit gebied en dit evenement is de perfecte mix van traditie, liefde voor het land, gastronomie, folklore en passie.

citroenen limoni tramonti salerno travel amalfi coast amalfi kust lemons
De citroenen uit Tramonti

Bezoekers van dit festival staat veel moois te wachten. Waar men vooral naar uitkijkt, zijn de typische streekgerechten die op dit evenement geproefd kunnen worden. Het festival draait om de citroen dus deze zal uiteraard de basis vormen van de vele gerechten. Zo zal er bijvoorbeeld een menu beschikbaar zijn voor €15,- waarbij je vele heerlijke hapjes kunt proeven. Denk bijvoorbeeld aan een antipasto bestaande uit salami en citroen ricotta, een pizza met rucola en geraspte citroen, worst met citroen, scamorza gewikkeld in citroenbladeren, Limoncello, koffie, een citroensorbet en daarnaast lokale wijn uit Tramonti.

Organisatie

L’Associazione Sorgenti Divine, de vereniging die het festival organiseert, is erg tevreden met de organisatie van het evenement en de samenwerkingen die er hieruit voortkomen. De vereniging werd in 2016 opgericht door een groep jongeren die meer aanzien en bekendheid wilden genereren voor de citroen. Daarnaast wilden ze door middel van evenementen, tentoonstellingen en conferenties het échte Tramonti aan de rest van de wereld laten zien. Dankzij de steun van lokale bedrijven zijn deze jongeren er voor dit festival in geslaagd om een menu samen te stellen waarbij de smaak van de citroen volledig tot haar recht komt.

Naast al het lekkers dat er op dit evenement te vinden zal zijn, is er ook gedacht aan entertainment. De aanwezigheid van live muziek zal dit festival compleet maken en nog eens extra sfeervol maken.

Ben jij deze dagen op vakantie in Salerno of de Amalfikust? Mis dit evenement dan niet! Een perfecte gelegenheid om volledig ondergedompeld te worden in een stukje écht Italië.

citroenen amalfi tramonti festival del limone salerno travel
Het festival van de citroen – Tramonti
Booking.com