Torta 7 vasetti: de 7-bekertjes-taart

De torta 7 vasetti is een zachte en zeer gemakkelijk te bereiden yoghurttaart die zonder het gebruik van een weegschaal wordt gemaakt. Het woord ‘vasetti’ betekent letterlijk ‘potjes’ en verwijst naar het bekertje van de yoghurt dat je tijdens de bereiding van de taart zeven maal gebruikt. Hoewel er over de oorsprong van deze 7-bekertjes-taart weinig bekend is en het niet tot de absolute klassiekers uit de regio Campania behoort, is het een geliefd dessert. Het is namelijk een eenvoudig proces dat slechts een paar minuten van jouw tijd kost en kun je bovendien eindeloos variëren met de smaken. Ideaal wanneer je op het laatste moment nog iets lekkers op tafel wilt toveren of geen weegschaal voor handen hebt.

recept taart 7 bekertjes vasetti

Inmiddels bestaan er vele versies van deze smakelijke taart en is het leuk om het recept naar smaak aan te passen. Aangezien het echt enorm simpel is om dit dessert te maken, deel ik graag mijn versie van la torta 7 vasetti waarmee jij zelf heel simpel een heerlijk luchtige yoghurttaart kunt bereiden.

Boodschappenlijst

  • 1 bekertje yoghurt op kamertemperatuur (gebruik een bekertje van 125 gram, smaak naar keuze)
  • 3 eieren
  • 3 bekertjes bloem
  • 1 bekertje olie
  • 2 bekertjes suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • Chocoladeschilfers (optioneel)
  • Poedersuiker (optioneel)
recept taart 7 bekertjes vasetti

Bereidingswijze

Stap 1

Om de 7-bekertjes-taart te bereiden, doe je als eerste de twee bekertjes suiker samen met de eieren in een kom en klop je dit met een garde of mixer op tot een gladde massa.

Stap 2

Wanneer je deze gladde massa hebt verkregen, voeg je vervolgens de yoghurt en de olie toe en klop je deze op gemiddelde snelheid door het beslag.

Stap 3

Als laatste voeg je de drie bekertjes bloem en het zakje bakpoeder toe en meng je dit tot het deeg glad en klontvrij is. Heb je ook nog de chocoladeschilfers in huis, dan is dit het moment om deze toe te voegen en goed door het beslag te mengen.

Stap 4

Giet het mengsel in een ingevette en met bloem bestuifde vorm (of gebruik bakpapier). Bak de torta 7 vasetti vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende vijfendertig minuten. Je kunt met een tandenstoker testen of hij na deze tijd goed genoeg is. Wanneer de tandenstoker droog is, kun je de taart uit de oven halen om af te laten koelen.

Stap 5

Laat de yoghurttaart ongeveer dertig tot veertig minuten staan om goed af te laten koelen. Wil je het geheel helemaal afmaken, bestrooi de 7-bekertjes-taart dan met wat poedersuiker wanneer je deze serveert.

recept taart 7 bekertjes vasetti

Buon appetito!