Wijnproeverij

Tijdens een stedentrip Napels is deelnemen aan een wijnproeverij de ideale activiteit om meer over de regionale wijnen te weten te komen. Aan de voet van de imposante Vesuvius stelt het wijnhuis La Cantina del Vesuvio haar deuren open voor wijnliefhebbers, waar je een kijkje achter de schermen krijgt en proeft van de exclusieve wijnen die hier worden geproduceerd. Een bezoek aan Cantina del Vesuvio is een unieke ervaring waar je wordt ondergedompeld in (wijn)tradities en de gastvrijheid waar dit stukje Italië om bekendstaat.

De wijntour

Tijdens de wijntour word je ondergedompeld in de wijncultuur van dit stukje Campania. Je komt meer te weten over de druiven die hier aan de wijnstokken groeien, de geschiedenis van het bedrijf en het productieproces. Uiteraard wordt er ook geproefd van de verschillende wijnen en krijg je er typische specialiteiten bij geserveerd.

Wat kun je verwachten:

  • Tour over de wijngaarden
  • 5 wijnen tijdens de lunch
  • De lunch bestaat uit antipasto met lokale kazen en worsten, casatiello (een traditioneel soort brood met ham en kaas), brood met olijfolie, bruschetta en gegrilde groenten, een bord verse spaghetti met lokale tomaatjes en saus, pastiera napoletana (traditionele taart). 
  • Duur: twee uur

Extra informatie: De wijnboerderij is het beste met eigen vervoer te bereiken.

Boek nu jouw Wijnproeverij online en verzeker jezelf van een plek!

Terug naar overzicht