Trouwen in Italië: 9 redenen waarom Campania perfect is

Een droombruiloft met een misschien wel nóg dromeriger uitzicht. Italië wordt door velen reeds beschouwd als een ideale bestemming voor dit bijzondere evenement. Volledig terecht gezien de vele idyllische locaties die het land rijk is. De regio Campania kan zeker tot deze bijzondere locaties gerekend worden. Houd er wel rekening mee dat er aan bepaalde locaties een aardig prijskaartje hangt, maar daar krijg je dan ook wel iets waanzinnig moois voor terug.

Laat je inspireren door de redenen waarom de regio Campania uitermate geschikt is voor de droombruiloft die ieder bruidspaar verdient!

#1 Sprookjesachtige omgeving

Bij lifestyle bloggers, vloggers en andere beroemdheden is de regio Campania niet zonder reden enorm populair en een gewilde bestemming. De omgeving biedt namelijk uitzichten die de prachtigste foto’s kunnen opleveren en veel likes garanderen.

De Amalfikust, het Sorrentijnse schiereiland, Napels en de Campi Flegrei zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Deze locaties lenen zich perfect voor het creëren van een romantische ambiance waarin jij en je partner elkaar eeuwige trouw kunnen beloven en je jezelf even in een sprookjeswereld waant.

Denk daarnaast aan de prachtige foto’s die je aan deze dag over zult houden en waar je jaren later nog vol nostalgie naar terug kunt kijken. Ze zullen je even terug brengen naar deze onvergetelijke dag en sprookjesachtige omgeving.

Napels – Photo credit Sara Marandola Events

#2 Aangenaam klimaat

Een prachtige locatie én mooi weer zijn de ingrediënten voor een geslaagde dag en moet voor bruidsparen als muziek in de oren klinken. De regio Campania staat bekend om haar zachte klimaat waar je gedurende het hele jaar kunt genieten van heel wat zonuren. In de maand maart komt het kwik al snel boven de 20 graden en ook in de maand oktober kun je dergelijke temperaturen verwachten. Hierdoor heb je genoeg keuze om een ideale maand voor jouw belangrijke dag te bepalen, mét een zonnetje gegarandeerd! Niet alleen fijn voor de foto’s die er deze dag gemaakt zullen worden, maar ook de optie om het feest in de buitenlucht te kunnen houden, klinkt natuurlijk niet verkeerd.

praiano, salerno, salerno travel, trouwen, amalfikust, napels, naples, napoli

#3 Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van een locatie is niet geheel onbelangrijk. Gelukkig ligt de regio Campania niet aan de andere kant van de wereld en is het goed te bereiken. Vanaf Amsterdam vliegen er verschillende maatschappijen richting Napels en ook vanaf Eindhoven gaan er wekelijks een aantal vluchten. Transavia, KLM, Easyjet en Ryanair bieden tickets aan tegen wisselende prijzen.

#4 Unieke trouwlocatie

Zoals eerder aangegeven, zijn velen al overtuigd van de schoonheid die Italië te bieden heeft. Geraakt door deze schoonheid beslissen veel stellen dan ook om dit land als trouwlocatie te kiezen. Waar andere koppels maar al te graag de regio Campania kiezen voor deze speciale gelegenheid, wijken Nederlandse stellen eerder uit naar noordelijkere regio’s. Ook deze regio’s zijn zonder twijfel beeldschoon en gelegen op een kleinere afstand dan het zuidelijke Campania. Maar wil jij je graag onderscheiden en ben je bereid net even iets verder af te zakken naar het zuiden van Italië, dan is het vrijwel zeker dat niemand in jouw directe omgeving dezelfde trouwlocatie heeft.

napels, napoli, naples, salerno, salerno travel, trouwen italie, trouwen, amalfikust
Unieke trouwlocaties – Photo credit Sara Marandola Events

#5 Diversiteit

De regio Campania heeft werkelijk alles te bieden. Adembenemende vergezichten, natuur, de zee. Bij het organiseren van je bruiloft en het bepalen van de locatie, kan het dan ook zijn dat je het nog moeilijk zult krijgen. De Amalfikust alleen al heeft vele gezichten die stuk voor stuk beeldschoon zijn en schitterende plaatjes op zullen leveren. Er zijn namelijk tal van toplocaties te vinden in deze regio die geweldig zijn. Of je nu wilt uitkijken op de machtige Amalfikust, de suggestieve kliffen van het Sorrentijnse schiereiland met op de achtergrond de beruchte Vesuvius, zicht op de Golf van Napels, of omgeven wilt zijn door het groen van de bergen en de ongerepte natuur: het kan allemaal! Deze veelzijdigheid siert de regio Campania en zorgt ervoor dat er voor ieder bruidspaar wel een geschikte locatie te vinden is.

#6 Intieme bruiloft

Het voordeel van trouwen in het buitenland is dat je het gezelschap klein kunt houden. Niet iedereen kan of wil afreizen en mensen zullen er eerder begrip voor hebben dat er slechts een select gezelschap uitgenodigd wordt voor deze gelegenheid. Hierdoor ontstaat er een intieme en gemoedelijk sfeer die ideaal is voor het creëren van de prachtigste herinneringen.

#7 Mini-vakantie voor de gasten & huwelijksreis voor het bruidspaar

Een ander bijkomend voordeel is dat de situatie ook aanvoelt als een vakantie. De gasten kunnen van de gelegenheid gebruik maken om er een mini-vakantie van te maken en de omgeving verder te ontdekken. Voor het bruidspaar bestaat er geen geschiktere locatie voor de start van de huwelijksreis dan de regio Campania. Zo kun je genieten van de romantische omgeving, ontspannen en tot rust komen, maar dit ook afwisselen met mooie activiteiten om de omgeving beter te leren kennen.

#8 Lokale en traditionele gerechten

Bij een feest kan goed eten uiteraard niet ontbreken. Ook op dit gebied heeft Campania ontzettend veel te bieden. De regio is rijk aan traditionele, smaakvolle gerechten die je het water in de mond doen laten lopen en je in staat stellen om de heerlijkste maaltijden aan te kunnen bieden aan je gasten. De enige échte buffel mozzarella, pasta, zoetigheden en pizza die toch nét even beter smaken onder de Italiaanse zon, bereid met verse ingrediënten, onder het genot van een lokale wijn.

#9 Professionele Weddingplanner

Wanneer je de organisatie van jouw bruiloft in Campania overlaat aan een ervaren weddingplanner, bespaart dat je een hoop werk (en stress). Gelukkig is deze regio ook hier rijkelijk van voorzien! De weddingplanner kent de weg, heeft veel ervaring met het regelen van buitenlandse bruiloften en weet precies aan welke praktische zaken er gedacht moeten worden. Hier hangt een prijskaartje aan maar je bent verzekerd van professionaliteit, het netwerk van de weddingplanner waardoor ze voor jou de beste prijzen weet te regelen en de zekerheid dat alles in goede handen is. Hierdoor heb jij tijdens jouw grote dag rust en zekerheid, iets wat zeker iedere cent waard is.

trouwen campania, italie, salerno, salerno travel, napels, naples, napoli, amalfikust

Zelf trouwen in Campania

Uiteraard kan Salerno Travel jouw op weg helpen bij het organiseren van jouw droombruiloft. Afhankelijk van de gewenste locatie, kun je in contact worden gebracht met de beste weddingplanners van de regio. Ben je er nog niet helemaal uit waar in de regio de meest geschikte locatie is? Met een oriënterend gesprek helpen we je graag op weg! Neem hiervoor vrijblijvend contact op. 

felicia, salerno, salerno travel, naples, napels, napoli
Booking.com