Giardino di Capri – Ervaar authentiek Capri in een betoverende tuin

Capri is een bestemming waar veel mensen over dromen. Al van oudsher heeft het eiland een enorme aantrekkingskracht en nog steeds weet het bijzondere eiland mensen te verleiden en te betoveren. Om de magische pracht van Capri te ervaren, kun je het beste contact zoeken met de eilandbewoners zelf. Wie kan immers beter de verhalen vertellen en de geheimen van het eiland blootleggen dan de capresi zelf? Ik neem je mee naar een betoverende tuin waar je op verschillende manieren een authentiek stukje Capri ervaart. Deze ervaring zorg ervoor dat je het eiland in je hart zult sluiten.

giardino di capri eiland

Michel’angelo at Giardino di Capri

Verstopt tussen de smalle paadjes en landerijen van Anacapri openen Gianluca en Holly voor jou het hek naar hun privé paradijs. Je stapt de wereld van Michel’angelo at Giardino di Capri binnen, een wereld gevuld met lokale smaken, geuren en kleuren. In de grote tuin van hun villa onthalen zij gasten van over de hele wereld. Hun doel is mensen een uitzonderlijke ervaring mee te geven waarmee zij een kijkje krijgen in het eilandleven en Capri beleven als een local.

giardino di capri eiland gianluca holly
Holly & Gianluca

Gianluca is een geboren Caprese en runde twaalf jaar lang restaurant Michel’angelo in het centrum van Capri. In 2013 bezocht de Australische Holly het eiland en wandelde de zaak binnen voor een maaltijd. Het was een maaltijd die haar leven voorgoed zou veranderen. Ze verruilde Australië voor het kleine Capri en bouwde met Gianluca een nieuw leven op.

giardino di capri eiland tuin

Holly heeft inmiddels helemaal haar draai op het eiland gevonden. Gianluca heeft haar in de loop der jaren veel bijgebracht over lokale tradities en gewoontes, maar ook over de natuur, de landbouw en producten. Tot haar verbazing kwam zij erachter dat het eiland voor de voedsel- en goederenvoorziening bijna volledig afhankelijk was van het vasteland. Door het toenemende toerisme verruilden veel mensen hun stuk land voor een beter betaalde baan in deze opkomende sector. Verlaten tuinen, verroeste oliepersen en leegstaande kaasfabrieken waren het gevolg. Deze conclusie wakkerde bij Holly het verlangen aan om oude tradities weer nieuw leven in te blazen. Holly en Gianluca zijn zich toe gaan leggen om volgens traditionele Caprese landbouwtechnieken groenten, fruit en kruiden te verbouwen.

giardino di capri eiland tuin

Kookworkshops in eigen tuin

Restaurant Michel’angelo heeft inmiddels zijn deuren gesloten. Om toch de smaken, tradities en cultuur van het eiland met anderen te kunnen delen, ontstond het idee van Giardino di Capri. Gianluca en Holly organiseren kookworkshops in hun eigen tuin. Er wordt gestart met een aperitief met huisgemaakt ingemaakte groenten en kaas. Op het overdekte terras is een buitenkeuken geïnstalleerd, daar steek je de handen uit de mouwen om zelf een traditionele maaltijd op tafel te toveren. Uiteraard begeleidt Gianluca je stap voor stap.

giardino di capri eiland tuin kookworkshop

De producten uit eigen tuin worden gebruikt om vorm te geven aan het gerecht, wat een uitmuntend eindresultaat garandeert. De tafel wordt gedekt met kleurrijk servies en er worden wijnen geschonken die zij zelf produceren. In goed gezelschap genieten van een eigen gemaakte maaltijd mét pure ingrediënten van het eiland levert een onvergetelijke ervaring op.

Home restaurant

Wanneer je liever niet zelf in de pannen roert, fungeert Giardino di Capri ook als home restaurant. Met een glas wijn kun je ontspannen onderuitzakken op het terras. Gianluca draait verderop het deeg door de pastamachine, Holly is in de tuin nog op zoek naar wat verse kruiden. Omgeven door de vredigheid, geuren, geluiden en kleuren van deze oase, kan het niet anders dan dat een geluksgevoel je bekruipt.

Capri Picnics

Heb je geen tijd om aan te sluiten voor een kookworkshop of maaltijd maar wil je toch graag proeven van de lokale producten? Capri Picnics is dan een goed alternatief. Kies een van de picknickpakketten die door Holly en Gianluca zijn samengesteld. De picknickmand wordt gevuld met allerlei lekkers, daarnaast is er ook gedacht aan items als servetten, bordjes en bestek. De mand wordt bezorgd op een schilderachtige locatie naar keuze. Ze helpen je graag op weg met suggesties en hebben een aantal plekjes geselecteerd die zij zelf geschikt vinden voor een heerlijke picknick.

capri eiland napels

De liefde voor het eiland blijkt uit alles wat het koppel doet. Door bij hen te gast te zijn, leer je Capri met andere ogen bekijken en beter begrijpen. De tuin van Gianluca en Holly is een pareltje waar je diep wordt meegezogen in de authentieke ziel van het eiland. Geloof me: dit is wat je wilt ervaren wanneer je naar Capri gaat. Je boekt jouw eigen unieke ervaring bij Giardino di Capri via de website.

capri eiland napels kookworkshop

Reisgids Capri

Staat een trip naar het eiland Capri komend jaar op de planning en wil je graag op pad met de beste tips? In de digitale reisgids De Magie van Capri heb ik mijn persoonlijke tips verzameld zodat jij het eiland Capri kunt ervaren zoals ik het ken. Het zijn allemaal plekken waar ik zelf graag kom, van een salumeria waar je een heerlijk broodje kunt laten bereiden tot een plek waar je uitgebreid kunt tafelen met producten uit eigen tuin. Verborgen plekjes waar je de pracht van het eiland even voor jezelf lijkt te hebben en ik deel mooie tips voor een unieke lokale ervaring. Zo laat ik zien bij welke caprese je thuis aan kunt schuiven voor een maaltijd, waar je in een betoverende tuin wordt ondergedompeld in het eilandleven en waar je zelf de handen uit de mouwen steekt om een eilandgerecht te leren koken.

Meer tips voor Capri vind je in onderstaande artikelen:

felicia, salerno, salerno travel, naples, napels, napoli

Booking.com