Uitgaan in Salerno

Wat kun je verwachten wanneer je uitgaat in Salerno? Vooral voor de jongeren onder ons een vraag waarop het antwoord belangrijk is!

Discotheken
Salerno is geen Rome of Napels. Met ruim 132.000 inwoners is de stad is een stuk kleiner en verwacht dus niet op iedere hoek van de straat een discotheek tegen te komen. Op een enkele club na, zijn de meeste grote discotheken te vinden buiten de stad. Een voorbeeld van een populaire discotheek is Dolce Vita, gelegen op een half uur rijden van het centrum.
Italiaanse gezelligheid

Via Roma Salerno Italy

Dé uitgaansstraat van de stad: Via Roma

Uitgaan in Salerno gaat op geheel andere wijze dan in andere grote steden. Naast het doen van een aperitief voor de hoofdmaaltijd, is een andere populaire activiteit om de vrijdag- en zaterdagavond door te brengen het heen en weer wandelen over de boulevard en dé uitgaansstraat van de stad: Via Roma. Deze straat staat bekend om de vele restaurants en barretjes en is dus de perfecte plek om na al dat wandelen, neer te strijken voor een goed glas wijn of een cocktail. Dit uiteraard in het gezelschap van een groep vrienden.

Wees niet verrast wanneer je rond een uur of tien in de avond opmerkt dat er maar weinig mensen in de straten te vinden zijn. Voor de meeste Salernitanen is het gewoon om pas rond 11 uur ’s avonds de straat op te gaan.

Italianen staan bekend om hun warmte, gastvrijheid en onderhouden graag hun sociale contacten. Ze houden er dan ook van om thuis met een groep vrienden een heerlijke maaltijd te bereiden en deze samen te nuttigen, in het gezelschap van een paar goede flessen wijn. Na het eten, gaan ze graag de deur uit om een stukje te wandelen en mogelijk meer te drinken in één van de vele barretjes. Ook in de winter zijn de terrassen gevuld (uiteraard dan voorzien met terrasverwarmers). Je zult opmerken dat het Italiaanse nachtleven zich vooral buiten afspeelt en dat de mensen veelal van bar naar bar wandelen om een praatje te maken met iedereen die ze kennen.

Spritz aperitivo Salerno Italy

Een Italiaans aperitief: Spritz

Live muziek
In sommige barretjes is er in het weekend live muziek en de mogelijkheid om een dansje te wagen. De meeste bars in het centrum organiseren speciale avonden die meestal via een evenement op social media bekend gemaakt worden. Denk aan bijvoorbeeld een avond gevuld met Zuid-Amerikaanse muziek met live band, of een aperitief met speciale hapjes voor een leuke prijs.
Meer richting de wijken Torrione en Pastena (zuidelijke deel van de stad) vind je barretjes waar ze vaak concerten organiseren van verschillende muziekstijlen. De meeste bands bestaan uit lokale personen die het proberen te maken in de muziekindustrie en het publiek bestaat dan voornamelijk uit vrienden van de bandleden. Het is erg leuk om te zien hoe de Salernitanen zich op zo’n avond weten te vermaken en hun vrienden steunen in hun passie en droom.

Quality time met vrienden
Het uitgaansleven in Salerno is iets wat je waarschijnlijk meer kunt waarderen wanneer je iets ouder bent en ervan houdt om tijd door te brengen met vrienden terwijl je een wandeling maakt, geniet van een hapje en een drankje en niet meer de behoefte hebt om tot zonsopgang uit te gaan. Uitgaan in Salerno zal je een goed beeld geven van het Italiaanse leven in een middelgrote, Zuid-Italiaanse stad.

Boulevard Salerno Italy Italia

De boulevard van Salerno waar men ook in de avond graag wandeltBooking.com