Het ambachtelijke bier van de Amalfikust

De liefhebber van ambachtelijk bereid bier zal blij zijn met dit nieuws: er is onlangs namelijk een bierbrouwerij geopend in de provincie van Salerno.

Amalfi Coast Beer

De twee vriendinnen Rosa Recchimuzzi en Maria Zito kwamen op het geweldige idee om zelf bier te gaan produceren. Reizend door België, Schotland en Ierland behaalden ze hun certificaat om zich officieel brouwmeesters te kunnen noemen. Terug in Italië liepen ze een aantal stages bij ambachtelijk bierbrouwerijen om nog meer over het vak te leren. Na het verwerven van alle mogelijke kennis over de huidige technieken en andere geheimen over het brouwen van bier, trokken zij de stoute schoenen aan en besloten om een eigen bedrijf te beginnen. Aangemoedigd door de vader van Rosa werd uiteindelijk hun bedrijf Amalfi Coast Beer geboren.

amalfi coast beer salerno italy
Rosa en Maria aan het werk

De naam van hun bedrijf is niet zonder reden een duidelijke verwijzing naar de prachtige Amalfi kust. De eeuwenoude traditie van het brouwen van bier is in dit gebied al lange tijd geleden verloren gegaan en zij willen dit met alle liefde weer terugbrengen.

Biernamen

De namen van de bieren zijn eveneens een verwijzing naar verschillende kustplaatsen. De Amalphia, blond, aromatisch bier dat vernoemd is naar Amalfi. De Vèteri, amber bier dat met haar rijke smaak geïnspireerd is door de plaats Vietri sul Mare. En de dubbele malt bier met een sterke smaak, de Regina Maior, verwijzend naar Maiori.

amalfi coast beer salerno italy
Het ambachtelijke bier van Amalfi Coast Beer

Locatie

De bierbrouwerij bevindt zich tussen Vietri sul Mare en de stad Cava dei Tirreni. Een grote ruimte met kleurrijke muren die uiteraard ook de mogelijkheid biedt tot het proeven van de verschillende bieren.

Het is een mooi initiatief dat met veel liefde en passie is opgezet en met het doel om een belangrijke traditie weer nieuw leven in te blazen. Met hun exclusieve bieren zijn Rosa en Maria dan ook voornemend om deze traditie en dit stukje cultuur weer terug te brengen in het gebied van de Amalfikust zodat iedereen er bekend mee kan worden.