Beleef de reis van Aeneas in de grotten van Castelcivita

Het verhaal van de Trojaanse held Aeneas met als podium de grotten van Castelcivita in het prachtige Cilento. Een leerzaam en cultureel uitstapje voor jong en oud!

De reis van Aeneas

Il viaggio di Enea, de reis van Aeneas, vertelt het verhaal van de Trojaanse held Aeneas. Hij is de zoon van de godin Venus en de sterfelijke man Anchises, wat hem een halfgod maakt. Nadat de Grieken middels het Paard van Troje de stad binnenvallen, ontvlucht hij met een groep mensen Troje. Na vele omzwervingen komt hij uiteindelijk in Italië terecht, in de stad Cumea. Via de voorspellingen en de hulp van priesteres Sibylle daalt hij vervolgens af naar de onderwereld, op zoek naar zijn vader. In het bezit van een gouden twijg, daalt hij af in de Tartarus, de onderwereld, waar hij zijn vader uiteindelijk vindt. Anchises vertelt hem dat hij al de toekomst al kent en wijst hem op de zielen die later uit zouden groeien tot grote figuren in de Romeinse geschiedenis. Verder wijst hij Aeneas op zijn plichten en de zware strijd die hij nog moet voeren in Latium, zijn beloofde land.

aeneas, reis, salerno, salerno travel, napels, naples, napoli, campania, cilento
Priesteres Sybille

Na dit bezoek aan de onderwereld, reist Aeneas met zijn gezelschap naar Latium. Hier is koning Latinus aan de macht, die hen vriendelijk ontvangt en Aeneas zelf zijn dochter Lavinia aanbiedt om mee te trouwen. Dit tot grote woede van het stamhoofd der Rutuli, Turnus, aan wie zij oorspronkelijk beloofd was. Dit leidt tot een veldslag die gewonnen wordt door de Trojanen. Uiteindelijk komt het tot een duel tussen Aeneas en Turnus. Aeneas, die ouder, sterker en meer ervaren is dan de jonge Turnus, wint dit duel. Turnus smeekt om zijn leven en belooft onderdanigheid maar Aeneas besluit hem te doden.

De grotten van Castelcivita

Dit meeslepende verhaal zal door acteurs vorm worden gegeven met als toneel de grotten van Castelcivita in Cilento. Een bijzondere locatie waar Aeneas je mee zal nemen op zijn reis, je een kijkje geeft in wat hij allemaal heeft moeten doorstaan en wat hij op zijn weg is tegengekomen. De sfeer van de grotten zal ervoor zorgen dat je het idee krijgt echt met Aeneas te zijn afgedaald in de onderwereld.

grotte di castelcivita cilento salerno italy italia enea
De magische grotten van Castelcivita die het toneel zullen vormen voor dit spektakel

Een prachtige show waarbij je direct twee vliegen in één klap slaat: een bezoek aan de grotten in Cilento én meer te weten komen over een verhaal dat in Italië alom bekend is.

Dit spektakel zal zowel in het Italiaans als in het Engels uitgevoerd worden. De data voor de Engelse versie zijn 22 maart en 5 april. Ben je geïnteresseerd in de Italiaanse versie? Neem dan een kijkje op de website van Theatre on Tourism voor de beschikbare data. Voor kaarten, neem contact op met mij of direct via de website.

Booking.com