Ontdek Napels met de Time to Momo app

Afgelopen week ging ik naar Napels en vond ik het tijd om eens iets nieuws uit te proberen. Al lange tijd ben ik fan van de reisgidsen van Time to Momo, maar omdat ik nu van plan was om niet veel mee te nemen en een gids niet in mijn tasje zou passen, besloot ik om deze keer de app uit te proberen.

Napels reisgids app

Deze Napels app kun je aanschaffen via de webwinkel en vervolgens de code die ontvangt, verzilveren in de Time to Momo app op je telefoon. Na dit gedaan te hebben, heb je op je telefoon alle informatie over de stad die je nodig hebt. Wandelingen, veel leuke adressen, uitgebreide info bij deze adressen en een metrokaart. Daarnaast heb je toegang tot een kaart van de stad en kun je precies zien waar je bent, zonder dat dit je mobiele data kost. Ook heb je de beschikking over een tolk met meer dan 200 gesproken standaardzinnen.

Ervaring

De app had ik al een tijdje op mijn telefoon staan maar het was er nog niet van gekomen om deze ook daadwerkelijk uit te proberen. Dat werd dus tijd!

Onderweg in de bus naar Napels heb ik al wat door de app zitten bladeren en wat tips opgeslagen die ik wel leuk vind om te onthouden. Aangekomen in Napels, pak ik de metro om eerst een kijkje te nemen bij het ‘mooiste metrostation van Europa’, Toledo. Een indrukwekkend stukje kunst, waarvan de vloeren en muren bedekt zijn met blauwe stukjes mozaïek die je het idee geven onder water te zijn.

Boven de grond, wandel ik een stuk over de Via Toledo en besluit om vervolgens gewoon wat straatjes in te slaan. Het is er heerlijk druk en overal om mij heen hoor ik mensen die hun waar proberen te verkopen.

Napels Naples napoli salerno italia italy
Groenten en fruit in de straten van Napels

De app laat precies zien waar je bent en kom je er met 1 druk op de knop achter welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn, op welke afstand en waar precies.

Napels Naples napoli salerno italia italy
Wandelend door de straten van Napels

Wanneer ik zie dat ik in de buurt ben van het station van de kabelbaan om naar de hoger gelegen wijk Vomero te gaan, heb ik mijn beslissing snel genomen. Met de kabelbaan ga ik omhoog en daar aangekomen wandel ik naar het Castel Sant’Elmo waar ik uitkijk over de stad en de Vesuvius.

Vervolgens daal ik via de trappen weer af naar het centro storico. Daar aangekomen, heb ik wel wat trek gekregen en zie dat het dan ook al lunchtijd is. Ik open mijn app en met 1 druk op de knop komen alle adressen van leuke eettentjes en barretjes op mijn scherm tevoorschijn. Het is haast moeilijk om te kiezen maar vervolgens kies ik toch voor een adres om ‘gewoon’ een pizza te gaan eten.

Later gebruik ik de app nog een paar keer om wat informatie op te zoeken over bezienswaardigheden die ik onderweg tegenkom en voor een tip om een drankje te gaan doen.

napels naples napoli salerno italia italy
Genietend van het schitterende uitzicht over de stad

Beoordeling

Zoals eerder aangegeven, was ik al erg blij met de reisgidsen van Time to Momo vanwege de manier van schrijven en de persoonlijke tips die er gegeven worden. Deze app is geschreven en opgebouwd in precies dezelfde stijl dus wat mij betreft een aanrader! Voor wie niet op stap wil met een boek maar wel alle handige informatie op zak wil hebben, is deze app ideaal. Vooral het feit dat je direct kunt zien op de kaart waar je je bevindt, wat er in de buurt te zien en te doen is en ook de afstand daarbij wordt aangegeven, zorgt ervoor dat deze app haast onmisbaar is bij een stedentrip.

De app is overzichtelijk, maakt gebruik van een gemakkelijk te begrijpen indeling, heeft handige informatie en vooral informatie die je niet in een standaard reisgids terug zult vinden. Met deze app beleef je de stad als een echte local!

Booking.com