Napels proeven

De Italiaanse keuken is wereldwijd geliefd en wordt geroemd om haar heerlijke recepten. Iedere regio heeft haar eigen recepten en specialiteiten, zo ook Campania.

Deze keer is mijn boekentip dan ook een boek waarbij je kennis maakt met de culinaire tradities van Napels en omgeving: Napels Proeven van Philippe Bidaine en Alexandre Bibaut.

De typische Zuid-Italiaanse keuken

Ben je op zoek naar heerlijke recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken? Dan is dit boek perfect! Italië heeft veel van haar gastronomische reputatie te danken aan het eten en drinken in Campania, met name Napels. Zowel in de cultuur als in de voeding weerspiegelt de rijke geschiedenis van dit gebied; sporen van de Griekse, Romeinse, Franse en Spaanse overheersers zijn hierin terug te vinden maar ook Arabische en oosterse invloeden zijn op te merken. In de Napolitaanse keuken is het gebruikelijk om eenvoudige producten te gebruiken, al is de afwerking altijd tot in de puntjes verzorgd.

De schrijver Philippe Bidaine, vertelt het verhaal van een reeks bijzondere producten die hij heeft ontdekt tijdens zijn talloze reizen naar dit gebied. In dit boek presenteert hij 45 heerlijke recepten afkomstig uit de regio Campania. Het gaat vooral om eenvoudige recepten waarbij de basis ingrediënten van de Napolitaanse keuken gebruikt worden. Daarnaast is er ook voldoende aandacht voor de geschiedenis en de achtergrond van de culinaire tradities.

Het is een kleurrijk boek dat je kennis laat maken met de authentieke Napolitaanse keuken en haar achtergrond; lekker een leerzaam dus!

napels napoli naples salerno italy culinair
Bekijk op bol.com

Over de schrijver

Philippe Bidaine heeft een zwak voor gastronomie en als journalist heeft hij zich gespecialiseerd in de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast is hij consulent voor verschillende beroepsorganisaties en is hij door de Meesterkoks van België bekroond met de Gouden Pluim van de gastronomie.

De recepten gaan vergezeld maar smakelijke foto’s van Alexandre Bibaut, die overigens ook gek is op gastronomie.

Booking.com