De charme van Napels en Campania

Zelf hou ik enorm van lezen en ben ik gek op (echte) boeken. Dit in combinatie met Italië en dan uiteraard de regio Campania in het bijzonder, heeft mij doen besluiten om hier regelmatig wat mooie en handige boeken aan te raden. Dit keer het mooie boek over Napels en de regio Campania, De charme van Napels en Campania – van vulkanen, oudheid en barok tot spectaculaire kusten en idyllische eilanden.

Een gebied rijk aan geschiedenis

De regio Campania staat bekend om haar schoonheid en heeft daarnaast ook veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en gastronomie. Met een rijke geschiedenis waarin de Grieken welvarende stadstaten stichtten en de Romeinse elite hun vakanties hier doorbrachten, heeft het ook qua geschiedenis veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de belangrijke archeologische vindplaatsen Pompeii, Herculaneum en Paestum waar je een kijkje kunt krijgen van het dagelijks leven in de oudheid.

napels, naples, napoli, golf van napels, boek, boeken, tips,reizen, vakantie, stedentrip, salerno, salerno travel
De prachtige Golf van Napels

Na duizenden jaren is Campania nog steeds favoriet als vakantiebestemming en worden mensen verliefd op de prachtige baai van Napels met de pittoreske eilanden Procida, Ischia en Capri. Ook het Sorrentijnse schiereiland, dat gekenmerkt wordt door steile, grillige rotskusten met pastelkleurige dorpjes zoals Sorrento, is een favoriete bestemming. Daarnaast is er natuurlijk nog de wereldberoemde Amalfikust met plaatsen als Positano en Amalfi.

Het is niet zonder reden dat Napels ooit de bijnaam ‘Het Juweel van Europa’ kreeg en in één adem werd genoemd met Parijs. Deze stad raakt je, emotioneert je. Met dit boek ontdek je de mooiste plekken en de charme van Napels en Campania aan de hand van leuke, boeiende verhalen, smakelijke recepten, verrassende anekdotes en bijzondere adresjes.

Originele reisgids

Aan de hand van deze gids ontdek je tijdens een aantal wandelingen het antieke Napels, de haven van Santa Lucia, karakteristieke pleintjes, interessante musea en espressobars. Geschiedenis, cultuur, gastronomie: al deze facetten komen in deze gids aan bod. Het is een originele reisgids over deze prachtige Italiaanse regio en is met zijn verhalen leuk ter voorbereiding voor jouw reis naar dit gebied.

Napels naples napoli salerno italy book
Bekijk op bol.com
Booking.com