Jamie Oliver ontdekt de smaken van Procida

De Britse chef-kok Jamie Oliver heeft gekozen voor het Italiaanse eiland Procida voor de opnames van zijn nieuwe programma dat dit voorjaar te zien zal zijn. Dit pittoreske eilandje zal binnenkort Groot-Brittannië veroveren, deze keer met haar rijke gastronomie.

procida, napels, napoli, naples, stedentrip, eiland

Jamie’s Great Italian Escape

Het eiland Procida ligt in de Golf van Napels en wordt vaker gekozen voor reclames en films. Zo is de film Il Postino hier gedeeltelijk opgenomen en koos ook Apple voor dit eiland als achtergrond in één van hun spots. Nu is het dus de beurt aan Jamie Oliver om dit eiland onder de aandacht te brengen.

procida salerno travel napels naples napoli italia italy jamie oliver
Het eiland Procida

Voor zijn programma Jamie’s Great Italian Escape reisde de beroemde tv kok al eens af naar Italië waar hij met een camper door het land reisde en de lokale bevolking ontmoette om meer te weten te komen over traditionele Italiaanse recepten. Voor zijn nieuwe programma, dat over enkele maanden in Groot-Brittannië te zien zal zijn, heeft hij wederom gekozen om in één van de afleveringen aandacht te schenken aan Italiaanse smaken en tradities.

Eeuwenoude tradities

Jamie Oliver heeft voor de opnames gekozen voor het vissersdorpje Coricella. Samen met de vissers van het eiland heeft hij onder de warme voorjaarszon vers gevangen vis klaargemaakt. Deze vissers houden vast aan eeuwenoude tradities die tot op de dag van vandaag van generatie op generatie worden overgedragen.

Verschillende gerechten met vis werden bereid en kon het typische gerecht dat symbool staat voor het eiland Procida in dit rijtje niet ontbreken: spaghetti met zee-egels. Daarnaast was er ook aandacht voor andere producten die nodig zijn om deze gerechten compleet te maken, zoals artisjokken en citroenen.

De inwoners van het eiland zijn blij met de aandacht en vooral trots dat de wereldberoemde chef-kok hun eiland heeft gekozen voor zijn programma. Ook de burgemeester laat weten blij te zijn met de keuze van de Britse kok en geeft aan dit te beschouwen als een unieke gelegenheid om de rest van de wereld kennis te laten maken met het eiland Procida.

Booking.com