Situatie Coronavirus in Campania

Laatste update: Dinsdag 11 april 2023

In dit artikel zet ik de actuele informatie over de situatie omtrent het Coronavirus op een rij en ik breng de geldende maatregelen onder de aandacht. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent wanneer je in deze periode afreist naar de regio Campania.

Let op: per regio kunnen de maatregelen verschillen. Voor informatie over andere regio’s, raadpleeg dan het artikel van Ciao tutti over de actuele situatie en geldende maatregelen.

Code Wit – Italië

Italië heeft zelf ook kleuren gegeven aan de regio’s, waarbij elke kleur andere regels heeft. De regio Campania is de kleur wit. Dit houdt in dat alles gewoon open is, er geen avondklok meer is en bars en restaurants zowel binnen als buiten weer mensen mogen ontvangen.

Reizen naar Italië

Vanaf 1 juni 2022 heb je geen vaccinatie-, herstelbewijs of negatief testresultaat meer nodig om naar Italië te reizen.

Code groen – Terugreis naar Nederland

Voor Nederland kleurt Italië groen. Wanneer je terugreist naar Nederland heb je geen vaccinatie-, herstelbewijs of negatieve testuitslag meer nodig. Controleer voor alle zekerheid de checklist om naar Nederland te reizen, te vinden op de website van Rijksoverheid.

Testlocaties regio Campania

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte testlocatie in Campania, kun je via de website van de regio Campania een lijst vinden met laboratoria waar je terecht kunt.

Avondklok

In de regio Campania is er sinds 21 juni 2021 geen avondklok meer van kracht en is het niet meer nodig om een autocertificazione (zelfverklaring) op zak te hebben tussen bepaalde uren.

Mondkapje

Sinds 1 oktober 2022 is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer.

mondkapje italie campania napels salerno amalfikust

Huidige situatie

Voor actuele informatie over het reisadvies richting Italië, kun je het beste de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen.