Overnachten in stijl: De betovering van Faro Punta Imperatore op Ischia

Op het eiland Ischia zijn er tal van sprookjesachtige accommodaties waar je geniet van een heerlijk verblijf. Ben je voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid op zoek naar een overnachting op een unieke locatie, overweeg dan Faro Punta Imperatore. Deze vuurtoren, gelegen op een klif met uitzicht op zee, is omgetoverd tot een exclusieve accommodatie, waar je kunt genieten van een buitengewone verblijfservaring.

punta imperatore lighthouse ischia vuurtoren

Duik in de magie die schuilgaat achter de deuren van deze exclusieve vuurtoren en laat je betoveren door deze unieke oase van rust en charme, waar elke hoek een nieuw verhaal vertelt.

Panoramisch uitkijkpunt

Punta Imperatore is vooral geliefd bij wandelaars en staat hoog op het verlanglijstje van bezoekers aan Ischia. De wandeltocht naar dit afgelegen punt is relatief eenvoudig, maar het panoramische uitzicht vanaf daar maakt het de moeite waard. Tijdens de wandeling word je omringd door het weelderige groen waar het eiland om bekend staat, afgewisseld met prachtige cactussen en schilderachtige scènes. Aan de ene kant strekt het uitzicht zich uit over de Golf van Gaeta, met het kleine eiland Ventotene op de voorgrond. Aan de andere zijde kun je de stad Forio bewonderen en een glimp opvangen van de pittoreske baai van Citara.

Vuurtoren van Punta Imperatore

Op het uiterste puntje van het voorgebergte kijk je neer op een vuurtoren die ver onder je schittert. De Faro Punta Imperatore is Ischia’s grootste vuurtoren, gelegen in frazione Panza. Ooit was de vuurtoren de thuisbasis van Francesco De Falco, de vuurtorenwachter, zijn vrouw Lucia Capuano en hun zeven kinderen. In 1937 kwam Francesco om het leven tijdens elektrawerkzaamheden aan de vuurtoren. Met zeven kinderen om voor te zorgen, nam Lucia moedig de positie van haar overleden man over. Ze trotseerde vastberaden het heersende vooroordeel dat dit beroep uitsluitend voor mannen was en zo werd ze de allereerste vrouwelijke vuurtorenwachter van Italië.

vuurtoren ischia eiland floatel

Tot voor kort was de vuurtoren alleen vanaf het water of van bovenaf te bewonderen omdat de weg ernaartoe was afgesloten. De route naar de vuurtoren, die uit ruim honderdvijfenvijftig traptreden bestaat, is inmiddels weer geopend dankzij het Duitse bedrijf Floatel, dat wereldwijd vuurtorens beheert. In 2016 kregen zij voor de komende decennia het beheer van dit unieke pand toegewezen en hebben van de vuurtoren een sprookjesachtig verblijf gemaakt.

Het bedrijf schakelde de hulp in van een lokale architect en creëerde een simpel en modern interieur dat de geschiedenis van het gebouw goed tot zijn recht laat komen. In de zomer van 2023 opende de accommodatie op deze spectaculaire locatie zijn deuren om gasten van over de hele wereld te verwelkomen.

Intieme luxe

Dat het om een unieke en exclusieve accommodatie gaat, blijkt niet alleen uit de prijzen maar ook uit de beperkte capaciteit voor verblijf. Er is ruimte voor maximaal acht gasten, verdeeld over vier kamers. De kamers dragen de namen van de vier windrichtingen: Libeccio, Maestrale, Scirocco en Grecale. De stijlvolle inrichting van topkwaliteit, gecombineerd met een vleugje maritieme elegantie, brengt een sfeer van rust in elke kamer teweeg. Daarnaast genieten alle vier de kamers van een betoverend uitzicht op zee en zijn ze uitgerust met alle denkbare comfort voor de gasten.

libeccio kamer ischia vuurtoren
Libeccio
maestrale kamer ischia vuurtoren
Maestrale
scirocco vuurtoren ischia
Scirocco
grecale ischia vuurtoren kamer
Grecale

’s Ochtends kun je de dag beginnen met een uitgebreid ontbijt op het terras, wat een heerlijke en verkwikkende start van de dag belooft. Geniet van een scala aan smakelijke opties terwijl je omringd wordt door een aangename atmosfeer.

vuurtoren punta imperatore ischia ontbijt

Genieten met uitzicht

Naast de schitterende kamers met schitterende koepelplafonds, is de vuurtoren ook uitgerust met een restaurant, Lucì. Het restaurant is vernoemd naar Lucia Capuona, de eerste vrouwelijke vuurtorenwachter in Italië aan wie dit resort is opgedragen. Hier schuif je aan om lokale, seizoensgebonden gerechten te proeven die met toewijding en expertise worden bereid, met ingrediënten uit de eigen tuin.

Goed om te weten: het is niet noodzakelijk om een betalende gast te zijn om deze unieke locatie te bezoeken. Ook wanneer je elders op het eiland verblijft, ben je van harte welkom om in het restaurant plaats te nemen voor het diner en te genieten van een culinaire ervaring met een uniek uitzicht. Daarnaast bevindt zich op het dak een rooftopbar waar je ook als gast van buitenaf kunt neerstrijken op het terras voor een aperitief bij zonsondergang.

Een verblijf of bezoek aan Faro Punta Imperatore, waar de rijke geschiedenis van de vuurtoren versmelt met de betoverende omgeving, staat garant voor een onvergetelijke ervaring.

Voor meer info over prijzen en beschikbaarheid, neem een kijkje op de website van Floatel of Booking.com.

vuurtoren punta imperatore ischia faro

Foto’s: FLOATEL GmbH

Reisgids Ischia

De digitale reisgids Ischia – Het groene eiland in de Golf van Napels biedt alle inspiratie en informatie om alles uit een verblijf op het eiland te kunnen halen. Ik heb mijn persoonlijke tips verzameld zodat jij de mooiste plekken op het eiland niet hoeft te missen. Fijne adressen om neer te strijken voor een aperitief of een uitgebreide maaltijd, prachtige wandelroutes en bijzondere verhalen die jou het ware gezicht van Ischia laten zien. Daarnaast vind je een hoop extra informatie die goed van pas kan komen, zoals de bereikbaarheid en het openbaar vervoer en ik tip een aantal heerlijke accommodaties.

Meer tips voor Ischia zijn te vinden in onderstaande artikelen.

felicia salerno travel

Booking.com