Boekentip: De dochters van Fontana

Een verhaal dat je meeneemt naar de betoverende Amalfikust: De dochters van Fontana van auteur Lori Nelson Spielman. Vanuit je luie stoel even wegdromen en op reis gaan naar Italië doe je met dit boek!

ravello villa rufolo panorama amalfikust salerno

Het verhaal

De dochters van Fontana‘ vertelt het verhaal van de bijna tachtigjarige Paulina Fontana (Poppy) die haar twee achternichtjes, Emilia en Lucy, uitnodigt om met haar op reis te gaan naar Italië. De reis moet eindigen in het magische Ravello (Amalfikust) waar zij op de dag van haar tachtigste verjaardag op de trappen van de kathedraal moet staan om de liefde van haar leven opnieuw te ontmoeten. Tevens is zij ervan overtuigd een einde te kunnen maken aan een mysterieuze vloek die al ruim tweehonderd jaar de Fontana’s in hun greep houdt.

Tweehonderd jaar geleden zou Filomena Fontana een vloek hebben uitgesproken waardoor alle tweede dochters in de Fontana-familie nooit gelukkig zouden worden in de liefde. Inderdaad is sindsdien geen enkele tweede dochter erin geslaagd om haar grote liefde te behouden of überhaupt te vinden.

Net als Poppy zijn Emilia en Lucy tweede dochters en raken ze gedurende hun reis in de ban van het betoverende Italië. Tijdens hun reis vertelt Poppy haar nichtjes verhalen over hun rijke familiegeschiedenis, goed bewaarde geheimen en verboden liefdes.

Review

Het verhaal is heerlijk vlot en grappig geschreven waardoor je het moeilijk weg kunt leggen. Het is daarnaast een mooi en ontroerend verhaal en perfect om even mee te ontspannen. Ideaal om bij weg te dromen, je even in Italië te kunnen wanen en je onder te dompelen in de sferen van dit prachtige land met plekken die voor Italië-liefhebbers herkenbaar zullen zijn.

felicia, salerno, salerno travel, naples, napels, napoli