Little Italy: Italiaanse sferen in de winter

Salerno Travel zal er zelf niet bij zijn maar voor de Italië-liefhebber is Little Italy taste & travel een evenement dat je als Italië liefhebber zeker niet mag missen! Reden genoeg om hier aandacht aan te schenken.

Want wat is er heerlijker dan in de gure januari maand je eventjes in Italië te wanen? Omringd door Italiaanse lekkernijen, muziek en veel informatie voor je komende vakantie kom je zonder twijfel in Italiaanse sferen! Taste en Travel is allemaal waar het om draait bij Little Italy, onderverdeeld in verschillende thema’s.

Chefs table Salerno travel italy little italy evenement
Chef’s table

Chef’s Table
Niemand minder dan de Italiaanse chef Emiliano Lombardelli zal aanwezig zijn voor het geven van kookdemonstraties. Bij de Chef’s Table is het mogelijk om zijn heerlijke gerechten proeven en jouw exemplaar van zijn boek Con Gusto te laten signeren. Laat je verrassen door de heerlijke en originele recepten en waan je voor eventjes in Italië.

taste little italy evenement salerno travel
Taste

Taste
Op het evenement zijn verschillende proeftafels aanwezig waar je gezellig aan kunt schuiven. Denk aan wijn- en olijfolieproeverijen onder begeleiding van gepassioneerde professionals.
Zo leer je tijdens de olijfolie workshop waar je op moet letten bij de aankoop van olijfolie. Dit onder begeleiding van internationaal gecertificeerd olijfolieproever Gregor Christiaans.
Verder kun je op een leuke, gezellige manier van alles leren over wijnen bij de Wijze Wijnvrouwen en Grapedistrict.

koffiebar buscaglione Salerno travel little italy
Koffiebar Buscaglione

Caffè
Eerder schreef ik al over het Italiaanse ontbijt en de vele verschillende soorten koffie die de Italianen drinken.
Aangezien koffie in Italië enorm belangrijk is, kan een heuse koffiebar niet ontbreken op Little Italy! De koffie van Buscaglione wordt geprezen door sterrenrestaurants en wint wereldwijd vele prijzen. Even bijkomen met een heerlijke cappuccino, caffè macchiato, espresso, caffè latte of americano, in combinatie met een welbekend Italiaans gebakje, een dolce, zorgt voor het onmiskenbare Italië gevoel.

Stefano Fucili Little Italy Salerno Travel
Stefano Fucili

Muziek
De Italiaanse taal is heerlijk om naar te luisteren en al helemaal in combinatie met muziek Een muzikale act kan daarom niet ontbreken. Stefano Fucili zal zorgen voor een muzikale bijdrage. Deze Italiaanse singer-songwriter heeft samengewerkt met artiesten als Lucio Dalla, Francesco Gazzè en was de openingsact voor Laura Pausini. Stefano componeerde ook de tune van Little Italy en trad in Nederland onder andere op bij het Italië Evenement in Utrecht en bij de Libelle Zomerweek in Almere.

saluti da italia salerno travel little italy
De heerlijke koekjes van Saluti da Italia

Food Market
Wat is het Italië gevoel zonder alle lekkernijen die het land te bieden heeft? Geniet van al het lekkers dat de verschillende regio’s te bieden hebben. Denk bijvoorbeeld aan de, inmiddels door het hele land bekende, heerlijke (gluten vrije) koekjes en cannoli van Saluti da Italia die ook op dit evenement weer aanwezig zal zijn. Wel een kleine waarschuwing: de koekjes zijn verslavend lekker!

Overige informatie
Locatie:
Westergasfabriek, Amsterdam
Data:  
Vrijdag 27 januari, 15:00-20:00 uur
Zaterdag 28 januari, 11:00-20:00 uur
Zondag 29 januari, 11:00-18:00 uur
Entreeprijzen:
Met online vroegboekkorting: €12,50
Aan de kassa: €15
Abonneeprijs met kortingscode: €10

Wie nu tickets voor Little Italy bestelt, krijgt het tweede bioscoopkaartje voor de Italiaanse film Fai Bei Sogni (Sweet Dreams) gratis!