Reizen langs de Amalfikust met Costierasita

Je kunt er voor kiezen om zelf met de auto langs de Amalfikust te toeren maar wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer, leer je een plek pas echt kennen. En eerlijk: de Amalfikust verkennen met de bus, is zeker een unieke ervaring. Hier dus een handige tip voor wie langs de Amalfikust wil reizen en graag gebruik wil maken van het openbaar vervoer: het buskaartje Costierasita.

amalfikust praiano

1 buskaartje, 24 uur geldig

Vooral voor toeristen die op vakantie liever de auto laten staan en de omgeving met het openbaar vervoer willen verkennen, is dit een goede optie. Voor een leuke prijs is het mogelijk om veel van het gebied te zien. Het kaartje Costierasita kost namelijk €10,- en is 24 uur geldig. Deze 24 uur gaan in op het moment dat het kaartje gestempeld wordt in de bus. Met dit kaartje kun je vervolgens vrij gebruik maken van de Sita-bussen in Salerno, de verschillende gemeentes van de Amalfikust, tot aan het Sorrentijns schiereiland.

Naast dit buskaartje, zijn er nog twee andere varianten beschikbaar. Je kunt  een buskaartje voor €12,- aanschaffen waarmee je ook gebruik kunt maken van de stadsbussen in Positano (van de maatschappij Mobility Amalfi Coast) of een kaartje van €15,- waarmee je de busreis kunt combineren met de ferry (1 reis).

salerno, amalfi, amalfi kust, sita, ferry, travel
Sitasud & Travelmar

Zorg ervoor dat je het kaartje aanschaft voor je de bus instapt. Het is namelijk niet mogelijk om deze in de bus zelf te kopen. Koop deze vooraf bij de kiosk op het station of bij één van de andere verkooppunten (meestal de tabakszaak, maar informeer van te voren want niet bij alle tabaccherie zijn de kaartjes te koop).

Verder is het kaartje persoonsgebonden en is het niet de bedoeling dat deze wordt doorverkocht. Om dit te voorkomen, dien je in de aangegeven ruimtes je naam en geboortedatum in te vullen.

openbaar vervoer bus amalfikust
De Sita bussen waarmee je door de regio kunt reizen

Gemeentes

In de volgende gemeentes kun je reizen met de Costierasita:
Agerola, Amalfi, Atrani, Cetara, Conca dei Marini, Furore, Maiori, Massa Lubrense, Meta di Sorrento, Minori, Positano, Piano di Sorrento, Praiano, Ravello, Salerno, Sant’Agnello, Scala, Sorrento, Tramonti en Vietri sul Mare.

felicia salerno travel

Booking.com