Reizen met Travelmar langs de Amalfikust

Jaarlijks trekken duizenden mensen naar de betoverende Amalfikust. Veel mensen koesteren de wens om zelf achter het stuur te kruipen en de beroemde route langs de kustweg Strada Statale 163 te rijden, maar om verschillende redenen wordt dit sterk afgeraden. De route is niet alleen uitdagend, maar de smalle eenbaansweg raakt al snel verstopt met auto’s, waardoor je meer stil zult staan dan daadwerkelijk kunt rijden.

amalfi, amalfikust, auto, autorit, route, salerno, salerno travel

Het openbaar vervoer vormt een goed alternatief. Hoewel de bussen van Sita een optie zijn, is het veel aangenamer om te reizen met de diensten van rederij Travelmar. Niet alleen is het de meest plezierige manier om de diverse locaties te bereiken, maar ook geeft het varen langs de prachtige Amalfikust een geheel nieuwe kijk op het gebied.

In dit artikel zet ik alles op een rij wat je moet weten over de diensten van rederij Travelmar.

travelmar veerboot amalfikust

Kustplaatsen

De veerboten van Travelmar varen dagelijks tussen Salerno en Positano. In Salerno vertrekken de boten zowel uit de haven Molo Manfredi als bij Piazza della Concordia. Terwijl slechts enkele boten ’s ochtends van Molo Manfredi vertrekken, biedt de haven bij Piazza della Concordia boten die tot het begin van de avond varen. De veerboot stopt in de kustplaatsen Vietri sul Mare, Cetara, Maiori, Minori, Amalfi en uiteindelijk Positano

amalfikust veerboot travelmar boot

Boottocht en shuttlebus

Naast de standaard overtochten biedt Travelmar handige extra diensten aan. Een van deze opties is het combineren van een boottocht met een shuttlebus om gemakkelijk hoger gelegen delen van de kust te bereiken. Deze service maakt reizen een stuk relaxter, omdat je de drukte kunt vermijden.

Als je bijvoorbeeld de beroemde wandelroute Het Pad van de Goden wilt bewandelen, is het slim om van deze service gebruik te maken. Je selecteert simpelweg je vertrekpunt aan de kust en kiest Agerola Sentiero als je bestemming. In Amalfi stap je uit om vervolgens op de shuttlebus naar Agerola te stappen, waar je gegarandeerd een zitplaats hebt.

pad van de goden amalfikust wandeling positano

Als je verblijft in het hoger gelegen deel van Conca dei Marini of Furore, kun je op dezelfde manier gemakkelijk vanuit Amalfi terug naar je accommodatie reizen, waardoor je de drukke bussen richting Agerola kunt vermijden.

Tour della Costiera

Bij Travelmar kun je een combinatieticket kopen waarmee je meerdere plaatsen langs de kust kunt bezoeken. Deze tour, genaamd Tour della Costiera, vertrekt dagelijks om 11:10 uur vanuit Salerno. Je eerste stop is in Positano, waar je ruim drie uur de tijd hebt om dit kleurrijke stadje te verkennen. Daarna ga je weer aan boord en vaar je naar Amalfi, waar je ook drie uur de tijd hebt om de bezienswaardigheden van deze kustplaats te ontdekken. Na het bezoek aan Amalfi vaar je terug naar Salerno.

Met Travelmar naar Pompeii

Als je in een van de kustplaatsen verblijft en de opgravingen van Pompeii wilt bezoeken, kun je ook bij Travelmar terecht. Deze tour is elke woensdag en zaterdag beschikbaar. Je stapt op in de kustplaats waar je verblijft en vaart naar Salerno. Vanuit Salerno vertrekt er een shuttlebus die je naar Pompeii brengt, waar een gids klaarstaat om je rond te leiden langs de opgravingen. Na de rondleiding heb je wat vrije tijd voordat je weer met de bus naar Salerno reist. Daar stap je over op de boot terug naar je eindbestemming.

De entreeprijs voor de opgravingen is niet inbegrepen. Bekijk de website van Travelmar voor meer info over deze tour.

Vooraf reserveren

Als je ervan overtuigd bent dat reizen met de veerboot de ideale optie is tijdens je verblijf aan de Amalfikust, is het verstandig om van tevoren je plekje voor de boot te reserveren. Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn en loop je het risico dat je geen plaats meer kunt bemachtigen op het gewenste tijdstip als je te lang wacht.

veerboot amalfikust

Meer handige tips en informatie over de Amalfikust vind je in onderstaande artikelen:

Reisgids Amalfikust

De beste tips en bijzondere verhalen heb ik gebundeld in de digitale reisgids 100 tips voor de Amalfikust. Hierin neem ik je mee naar de schitterende Amalfikust en deel ik mijn persoonlijke tips zodat ook jij de magie van dit gebied kunt ervaren. Van leuke adressen voor een heerlijke koffie tot verhalen waar je de ziel van de Amalfikust daadwerkelijk leert kennen. Daarnaast vind je een hoop extra informatie die goed van pas kan komen. Opties voor het openbaar vervoer, de mooiste stranden en tip ik een aantal heerlijke accommodaties.  

felicia salerno travel

Booking.com