Het lekkerste ijs van Salerno

Wie aan Italië denkt, zal hoogstwaarschijnlijk ook direct aan het heerlijke ijs denken. Het woord gelato klinkt zelfs voor Nederlanders niet onbekend meer in de oren. Italiaans ijs is wereldberoemd en het is dan zeker ook één van de dingen waar men naar uitkijkt bij een bezoek aan dit land.
Gambero Rosso – ijsgids

guida gelaterie d'Italia 2017 gambero rosso salerno italy

De gids van Gambero Rosso

Het vooraanstaande tijdschrift Gambero Rosso heeft een nieuwe gids uitgebracht volledig gewijd aan dit onderwerp. In deze Guida Gelaterie d’Italia 2017 vind je de beste ijssalons van Italië. Verschillende ijssalons door het hele land zijn onderworpen aan heuse smaakteksten en worden in deze gids besproken en beoordeeld aan de hand van ijshoorntjes. De hoogst mogelijk score zijn 3 hoorntjes. Gemakkelijk om een plaatsje in deze gids te bemachtigen is het niet. Door heel het land zijn er meer dan 37.000 ijssalons, slechts 300 zijn er opgenomen in de gids.

Salerno in de gids
Maar liefst 7 ijssalons in de provincie van Salerno zijn in deze nieuwe gids opgenomen! Een prachtige prestatie waar de Salernitanen meer dan tevreden mee zijn. Met een beoordeling van 3 ijshoorntjes heeft Gelateria di Matteo uit de stad Torchiara (Cilento) de hoogst mogelijke score weten te behalen.
Ook Amalfi heeft zichzelf op de kaart weten te zetten met het ijs van de prestigieuze zaak Cioccolateria Andrea Pansa. Met twee ijshoorntjes is deze zaak de enige ijssalon aan de Amalfi kust die de testen van Gambero Rosso heeft weten te doorstaan.

De stad Salerno zelf kan natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. De ijssalon Angelo Napoli, in het centrum van de stad (achter het plein Piazza Portanova), wist ook twee hoorntjes achter zijn naam te zetten.

gelateria angelo napoli salerno ice cream italy

Een smakelijk ijsje van ijssalon Angelo Napoli

Een andere ijssalon in het centrum die 1 hoorntje wist te bemachtigen, is Kriò Gelatocaffè, te vinden op Via Roma.

De andere genoemde gelateria’s in de provincie zijn Gelateria Citrus in Battipaglia, Gelateria Museo in Paestum en Enzo Crivella in Sapri.

Samengevat: naast de prachtige Amalfi kust, de buffel mozzarella en de pizza, is er nóg een reden om zeker deze kant op te komen! Want wie wil er nou niet genieten van een heerlijk Italiaans ijsje dat door een belangrijke naam als Gambero Rosso goed uit de bus is gekomen?

gelato ice cream salerno italy gambero rosso

Heb jij al trek gekregen in een heerlijk Italiaans ijsje?


Booking.com