Fietsen langs de Amalfikust met de e-bikes van Black Lemon

Het verkeer aan de Amalfikust houdt de gemoederen flink bezig, helemaal wanneer het hoogseizoen in volle gang is. In de zomermaanden is er bovendien een regel van kracht waar het wel of niet betreden van de kustweg afhankelijk is van het kenteken van de auto (in dit artikel vind je hier meer informatie over). Om verwarring, een hoop frustratie en filerijden te voorkomen, kun je de auto het beste laten staan. Black Lemon biedt het ideale alternatief: een e-bike! Stap op een comfortabele fat bike en verken op je gemak en met de wind in je haren de schatten van de betoverende Amalfikust.

e-bike fietsen amalfikust

Black Lemon e-bike rental

Black Lemon Amalfi Coast is een initiatief van de Nederlandse ondernemer Alexis. Tijdens een bezoek aan de Amalfikust werd hij op slag verliefd op een stukje grond in de heuvels van de badplaats Minori en zag een toekomst op deze plek wel zitten. In 2019 verruilde hij Amsterdam voor het terrein met uitzicht op zee en ruim dertig citroenbomen, met de bedoeling de aanwezige vervallen woning op te knappen en om te toveren tot een toeristenverblijf. De pandemie gooiden roet in het eten en de plannen werden uitgesteld.

Ondernemend en creatief als hij is, zat Alexis niet bij de pakken neer en gebruikte de extra tijd verstandig. Hij bekeek wat er wél mogelijk was en vooral waar er in een gebied als de Amalfikust behoefte aan was. Het antwoord diende zich snel aan: goede e-bikes in combinatie met een uitstekende service. Er werd een bedrijfsplan in elkaar gedraaid, de e-bikes werden aangeschaft en Black Lemon e-bike rental was een feit.

e-bike amalfikust

Fat tire bikes

Trappend op een elektrische fat bike over de SS163 is niet alleen een duurzaam alternatief, het heeft ook nog een aantal aantrekkelijke voordelen. Je hebt geen last van files, je komt op plekken die met de auto vaak niet bereikbaar zijn en je bespaart flink wat geld omdat je geen parkeergeld of brandstof hoeft te betalen.

e-bike amalfikust
e-bike amalfikust

Black Lemon beschikt over twintig fat tire bikes die je voor een dag of meerdere dagen kunt huren. De fietsen zijn zeer comfortabel en hebben een bereik van vijftig kilometer pedal assist. Daarnaast hebben de fietsen een smartphone-houder, een alarmslot, een GPS tracker en een handig rekje om je tas in op te bergen. Een helm is in Italië vanaf achttien jaar niet verplicht maar kan geleverd worden wanneer je toch liever mét bescherming op de fiets stapt.

Black Lemon biedt daarnaast ook de mogelijkheid om de fiets bij de accommodatie te laten leveren en na gebruik weer op te pikken. Een mooie service waarmee het je nog makkelijker wordt gemaakt om een e-bike te huren. Je hoeft alleen maar op de fiets te stappen, te trappen en met volle teugen zorgeloos genieten van de Amalfikust.

e-bike amalfikust atrani fietsen

Fotoroutes

Met een achtergrond als fotograaf, heeft Alexis drie prachtige routes in elkaar gezet zodat jij je filmrol gegarandeerd kunt vullen met de mooiste plaatjes. Met deze gratis routes hoef je niet te vrezen dat je mooie plekjes over het hoofd ziet. De routes bestaan niet alleen uit fotostops, maar er is ook gedacht aan de koffiepauzes, de beste adressen voor de lunch en het diner en er is in een van de routes een locatie voor een schitterende zonsondergang te vinden.

e-bike amalfikust fietsen

De routes zijn voorzien met voorbeeldfoto’s van de genoemde plekken en geeft Alexis je een paar handige tips mee om de geschoten foto’s te bewerken tot het perfecte plaatje. Ideaal voor in een vakantiefotoboek of om je Instagram feed mee te vullen.

e-bike amalfikust fietsen

Algemene informatie

Je huurt een e-bike vanaf €45,- per dag.  Het leveren en ophalen van de fiets bij een accommodatie in Minori is gratis. In de volgende plaatsen wordt er €4,- per fiets gerekend voor deze service: Amalfi, Atrani, Ravello, Scala, Pontone, Tramonti, Maiori, Marmorata, Castiglione.

Met de fiets worden de volgende items gratis meegeleverd: slot, alarm, helm (op verzoek) smartphone-houder, bagagerek voor met elastieken banden, voor- en achterlichten, elektronische bel.

Ben jij er klaar voor om op deze heerlijke, sportieve en duurzame manier de schilderachtige Amalfikust te verkennen? Reserveer dan jouw fiets bij Black Lemon en trap straks met gemak door de vele bochten van de wereldberoemde kustweg.

e-bike amalfikust fietsen

Reisgids Amalfikust

De beste tips en bijzondere verhalen heb ik gebundeld in de digitale reisgids 100 tips voor de Amalfikust. Hierin neem ik je mee naar de schitterende Amalfikust en deel ik mijn persoonlijke tips zodat ook jij de magie van dit gebied kunt ervaren. Van leuke adressen voor een heerlijke koffie tot verhalen waar je de ziel van de Amalfikust daadwerkelijk leert kennen. Daarnaast vind je een hoop extra informatie die goed van pas kan komen. Opties voor het openbaar vervoer, de mooiste stranden en tip ik een aantal heerlijke accommodaties.  

reisgids amalfikust

Meer tips voor de Amalfikust vind je in onderstaande artikelen:

felicia, salerno, salerno travel, naples, napels, napoli

Booking.com