5 mooie wandelingen langs de Amalfikust

Hou jij van een goede wandeling tijdens jouw vakantie én van schitterende panorama’s onderweg? Ik heb een aantal wandelingen geselecteerd in het gebied van de Amalfikust die interessant kunnen zijn!

#1 Valle delle Ferriere

Het gebied van Valle delle Ferriere ligt achter Amalfi. Deze wandeling zal je laten zien wat een schitterende natuur er verborgen ligt achter deze wereldberoemde kustplaats. Wanneer je het centrum van Amalfi achter je laat, lijkt de omgeving alleen maar groener te worden. Na een aardige wandeling met flink wat treden en vooral veel citroenbomen, kom je terecht bij de ruïnes van een oude molen. Vanaf hier kun je langs de rivier verder lopen en kom je vervolgens terecht in het natuurreservaat. Over een smal bruggetje dat langs een waterval loopt, kun je de rivier oversteken om nog dieper de natuur in te duiken. Hoe verder je loopt, hoe sprookjesachtiger het wordt. Uiteindelijk kom je terecht in een omgeving waar je omringd bent door watervallen, een heerlijk koele, frisse lucht en enkel het geluid van stromend water.

valle delle ferriere salerno amalfi salerno travel italia italy
Het paradijs achter Amalfi
#2 Monte San Liberatore

Monte San Liberatore is een berg gelegen op het grondgebied van Salerno, Cava de’ Tirreni en Vietri sul Mare. Via verschillende wandelroutes is het mogelijk om de top van de berg te bereiken. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over zowel de Golf van Salerno, de Amalfikust en het binnenland.

monte san liberatore salerno travel campania
Het uitzicht onderweg naar de top
#3 Sentiero degli Dei

Il Sentiero degli Dei, Het pad van de Goden, is een wandelroute die zijn naam eer aandoet en is één van de bekendste en populairste wandelroutes in dit gebied.

hiken hiking amalfi coast kust salerno italy
Het adembenemende uitzicht tijdens de wandeling

De wandeling in het dorpje Bomerano en eindigt in Positano, met een totale afstand van ongeveer 9 km. Op een hoogte van 578 meter boven zeeniveau kun je ver onder je verschillende dorpjes van de Amalfi kust zien liggen en op heldere dagen zelfs het eiland Capri in de verte. De route bestaat uit zowel goed onderhouden paden als uit lastige, steile stukken met rotsen waar enigszins wat geklommen moet worden. Wanneer je last hebt van hoogtevrees of duizeligheid, is deze route dan ook niet aan te raden.
Het uitzicht is zonder twijfel adembenemend!

#4 Sentiero dei Monaci

Een nog vrij onbekende route tussen de badplaatsen Maiori en Erchie die de naam Sentiero dei Monaci, het pad van de monniken, moet gaan dragen. De route is dan ook deels nog niet uitgezet en nog niet officieel. Voor een echte liefhebber geen probleem! Hoogtepunt is het moment dat je aan de ene kant de Amalfikust hebt, met op heldere dagen zelfs zicht op het eiland Capri, en aan de andere kant de Golf van Salerno.

maiori salerno travel hike walk campania
Het uitzicht over Maiori

Deze wandeling is alleen aan te raden wanneer je goed voorbereid bent, tegen wat klimmen kunt en wanneer je een vorm van navigatie bij je hebt. Uiteraard is het inhuren van een gids ook een optie.

#5 Sentiero dei Limoni

Sentiero dei Limoni, het pad van de citroenen, is een gemakkelijke wandelroute die van Minori naar Maiori loopt. De wandeling duurt ongeveer een uur en is ook makkelijk te doen op warme dagen. Zoals de naam al doet vermoeden, zie je vooral veel citroenen onderweg, afgewisseld door schitterende panorama’s van de kust. Wanneer je geluk hebt, krijg je van één van de bewoners langs het pad een glas met verse citroen limonade aangeboden.

minori limoni salerno travel amalfi kust coast
De wandeling begint in het plaatsje Minori

Gids

Ga goed voorbereid op pad. Hier vind je een aantal handige tips. Wil je één van deze wandelingen liever met een gids doen? Uiteraard is dit geen probleem! Neem contact met mij op en het wordt geregeld!

Reisgids

napels, salerno, reisgids, amalfikust, amalfi
felicia, salerno, salerno travel, naples, napels, napoli
Booking.com

Een gedachte over “5 mooie wandelingen langs de Amalfikust

Reacties zijn gesloten.