Op de Vespa langs de Amalfikust met In Vespino

Droom jij er van om de magie van de Amalfikust te ontdekken op de Vespa? Je kunt deze droom in vervulling laten gaan! Benjamino van In Vespino organiseert prachtige tours waar de mooiste plekken aan de betoverende kust worden bezocht. Slingerend door de bochten van de wereldberoemde Strada Statale 163, wijst Benjamino jou met alle plezier de weg.

vespa amalfikust tour

In Vespino con Benjamino

Benjamin is een echte Italiëliefhebber, misschien nog wel meer een Vespaliefhebber. Tijdens zijn studie in Bologna ging hij ’s zomers aan de slag als Vespa-gids, waar hij meer dan zeshonderd gasten op de Vespa heeft mogen begeleiden. Tijdens de vele ritten die hij maakte, fantaseerde Benjamin over hoe hij de zaken zelf zou aanpakken. Waar bij de tours die hij begeleidde het voornamelijk ging om een korte stop in een toeristisch dorpje, had Benjamin de wens om zich meer te focussen op het lokale toerisme. Genieten van plekken waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, van het heerlijke eten en goede wijnen maar moest er vooral ook tijd zijn om te kunnen ontspannen aan de rand van het zwembad. Zijn liefde voor Italië en de Vespa wist hij uiteindelijk te combineren en in een mooi jasje te steken: In Vespino con Benjamino.

vespa tour amalfikust in vespino
Tour guide Benjamino

Vespa Tour Amalfikust

Aankomende zomer is Benjamin met zijn Vespa in Toscane en aan de Amalfikust te vinden. Met het team van In Vespino organiseert hij zesdaagse Vespa tours waar zij elke maandag gasten verwelkomen in Sorrento. Met heel wat kennis en expertise op zak, laten zij jou de schatten en verborgen parels van dit gebied zien.  

Benjamin: “Vaak krijg ik de vraag hoe je het beste de Amalfikust kunt bezoeken, de kustweg kan in de zomer erg druk zijn. De wegen zijn best smal en parkeren is dan ook zeker niet altijd even makkelijk. Mijn tip: ontdek de Amalfikust met de Vespa! Deze stijlvolle scooter is het symbool voor vrijheid, jeugdigheid en Italiaanse klasse. Het is heerlijk om de hele dag in de buitenlucht te zijn en overal te kunnen stoppen waar je wilt. Hierdoor kom je gemakkelijk op de verborgen (zwem)plekjes en ervaar je deze vijfenvijftig kilometer lange kustweg op de beste manier.”

vespa tour amalfikust in vespino benjamino

Programma zesdaagse tour

De start en de finish van de tour is in Sorrento, de ideale uitvalsbasis met uitzicht op Napels, Capri en de Vesuvius. Op de dag van aankomst ben je om 14:00 uur van harte welkom in het hotel in Sorrento. Benjamin zal informatie geven over wat je de komende dagen kunt verwachten en voorziet je bovendien van tips voor Sorrento zelf.    

Dag 2 – Sorrento, Positano, Praiano en Minori

Tijd om op de Vespa te stappen! De tweewieler wordt bij het hotel geleverd, het enige wat je hoeft te doen is je helm opzetten, op de Vespa stappen en beginnen met genieten. En genieten doe je zeker! Je maakt een korte stop in Sant’Agata sui Due Golfi, waar je een spectaculair uitzicht hebt op zowel de Golf van Napels als de Golf van Salerno. De rest van de dag scooter je heerlijk over de kustweg met haar vele bochten, wordt er een stop gemaakt in het beroemde Positano, om na de lunch door te rijden naar buurdorp Praiano voor een verfrissende duik. Je eindigt de dag in het kleine Minori. Bij Agriturismo Villa Maria kun je bijkomen van je eerste kilometers in dit gebied, omringd door geurige citroenen, goed gevulde wijnstokken en olijfbomen. Wanneer je nog energie over hebt, kun je deelnemen aan een kookworkshop, begeleid door een gepassioneerde Italiaanse (maar goed Engels sprekende) kok.

kookles amalfikust in vespino

Dag 3 – Minori, Amalfi, Ravello, Tramonti, Maiori en Minori

Na een goede nachtrust is het weer tijd om op de Vespa te stappen om meer parels aan de kust te ontdekken. Sfeer proeven in Amalfi en je vergapen aan adembenemende panorama’s in Ravello staan voor deze dag op het programma. Vanuit Ravello trek je de bergen in om een kijkje te nemen in de gemeente Tramonti, ook wel de ‘groene long van de Amalfikust’ genoemd. Ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de kust en je onder te dompelen in de authentieke sfeer die hier overal te vinden is. Na een stop in Tramonti rijd je weer terug naar Minori. Onderweg wordt er een bezoek gebracht aan een familiebedrijf dat met veel liefde de beroemde limoncello likeur produceert. Een leerzame en lekkere stop om de dag mee af te sluiten.

tramonti amalfikust

Dag 4 – Minori, Furore, Castellammare di Stabia, Vico Equense en Sorrento

Via een schitterende route keer je op dag vier weer terug richting Sorrento. Je maakt kennis met het kleine dorpje Furore om daarna afscheid te nemen van de Amalfikust en door te scooteren naar Castellammare di Stabia. De wegen zijn hier lekker druk, een tikkeltje hysterisch, waar Benjamin je gemakkelijk doorheen zal loodsen. Aan het einde van de middag keer je weer terug in Sorrento.

Dag 5 – Capri

Vandaag laat je de Vespa staan en stap je op de boot richting het romantische eiland Capri. Je stapt aan boord bij privé schipper Luca, geboren en getogen in Sorrento. Benjamin zorgt dat er vers fruit, snacks en drankjes aan boord zijn en hoef jij verder alleen maar te genieten. Op het eiland zelf is er genoeg te zien en doen en stap je in de loop van de middag weer op de boot om nog wat mooie plekjes aan de kust te ontdekken. Uiteraard is er ook tijd voor een duik in het azuurblauwe water. Aan het einde van de middag keer je weer terug naar Sorrento voor de laatste avond van deze trip.

boottocht Capri vespa tour amalfikust

Dag 6 – Vertrek

De zesde dag betekent het einde van deze geweldige Vespa Tour. Uiteraard ben je vrij om jouw vakantie in de regio Campania te verlengen, er zijn nog veel meer schatten te ontdekken!

Overige informatie

De groepen bestaan uit maximaal twaalf personen waardoor er voldoende flexibiliteit is en een eigen draai aan de tour kan worden gegeven. Schrik dus zeker niet van het woord ‘groep’, je bent ook vrij om je eigen weg te gaan met de gemakkelijke routes die je van Benjamin krijgt.

In de kosten van de tour zijn de overnachtingen, de Vespa huur, bootexcursie naar Capri, bagagevervoer tussen de verschillende hotels, en bezoek aan een limoncello producent inbegrepen.

Heb jij er al zin in gekregen om samen met Benjamin op de Vespa te stappen? Neem dan een kijkje op de website van Invespino voor meer informatie.

vespa tour amalfikust in vespino
felicia, salerno, salerno travel, naples, napels, napoli
Booking.com