Op de Vespa langs de Amalfikust met In Vespino

Droom jij er van om de magie van de Amalfikust te ontdekken op de Vespa? Je kunt deze droom in vervulling laten gaan! Benjamin van In Vespino heeft in de afgelopen jaren prachtige tours georganiseerd waar de mooiste plekken aan de betoverende kust worden bezocht. Benjamin is inmiddels een andere weg ingeslagen en je hebt hem misschien gezien in het tv-programma Winter Vol Liefde. Hij blijft de Amalfikust een prachtige plek vinden, vooral in combinatie met de Vespa. Daarom deelt hij graag zijn favoriete Vespa-route langs de Amalfikust. Slingerend door de bochten van de wereldberoemde Strada Statale 163, wijst Benjamin jou met alle plezier de weg.

vespa amalfikust tour

In Vespino con Benjamino

Benjamin is een echte Italiëliefhebber, misschien nog wel meer een Vespaliefhebber. Tijdens zijn studie in Bologna ging hij ’s zomers aan de slag als Vespa-gids, waar hij meer dan zeshonderd gasten op de Vespa heeft mogen begeleiden. Tijdens de vele ritten die hij maakte, fantaseerde Benjamin over hoe hij de zaken zelf zou aanpakken. Waar bij de tours die hij begeleidde het voornamelijk ging om een korte stop in een toeristisch dorpje, had Benjamin de wens om zich meer te focussen op het lokale toerisme. Genieten van plekken waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, van het heerlijke eten en goede wijnen maar moest er vooral ook tijd zijn om te kunnen ontspannen aan de rand van het zwembad. Zijn liefde voor Italië en de Vespa wist hij uiteindelijk te combineren en in een mooi jasje te steken: In Vespino con Benjamino.

vespa tour amalfikust in vespino
Tour guide Benjamin

Vespa Tour Amalfikust

In de afgelopen jaren was Benjamin met zijn Vespa in Toscane en aan de Amalfikust te vinden. Met het team van In Vespino organiseerde hij zesdaagse Vespa tours waar zij elke maandag gasten verwelkomden in Sorrento. Met heel wat kennis en expertise op zak, lieten zij hun gasten de schatten en verborgen parels van dit gebied zien. Hoewel hij niet langer in de rol van gids kruipt, deelt Benjamin de route die hij vaak met zijn gasten heeft gereden.

Benjamins Amalfikust-route

Benjamin: “Vaak krijg ik de vraag hoe je het beste de Amalfikust kunt bezoeken, de kustweg kan in de zomer erg druk zijn. De wegen zijn best smal en parkeren is dan ook zeker niet altijd even makkelijk. Mijn tip: ontdek de Amalfikust met de Vespa! Deze stijlvolle scooter is het symbool voor vrijheid, jeugdigheid en Italiaanse klasse. Het is heerlijk om de hele dag in de buitenlucht te zijn en overal te kunnen stoppen waar je wilt. Hierdoor kom je gemakkelijk op de verborgen (zwem)plekjes en ervaar je deze vijfenvijftig kilometer lange kustweg op de beste manier.”

vespa tour amalfikust in vespino

Programma zesdaagse tour

De start en de finish van de tour is in Sorrento, de ideale uitvalsbasis met uitzicht op Napels, Capri en de Vesuvius. Beide locaties bieden dagroutes aan waarmee je de prachtigste plekken in de regio kunt ontdekken.

Vesparoute Amalfikust

Reizigers die de Amalfikust op de Vespa willen verkennen, kunnen gebruik maken van de Vesparoute Amalfikust. Met deze digitale route kun je jouw eigen droomreis plannen om dit prachtige gebied op twee wielen te verkennen! Deze trip biedt een unieke ervaring waarbij het rijke erfgoed, de culinaire hoogstandjes en de adembenemende uitzichten samenkomen voor een onvergetelijke reis langs een van de mooiste kusten ter wereld.

Elke dagroute is zorgvuldig uitgestippeld op individuele kaarten. Bovendien is er een handige Hotspotkaart waarop meer dan negentig tips zijn gepind. Op deze kaart staan alle plekken die je tijdens de Vesparoutes ontdekt, samen met bezienswaardigheden en geweldige eet- en drinkadresjes die zich bevinden in hetzelfde gebied. Deze kaart komt goed van pas, want je kunt ‘m tijdens je tocht raadplegen en checken of er in de buurt een leuke plek is om even te pauzeren en te genieten van een drankje of een hapje.

felicia salerno travel

Booking.com