Alles wat je moet weten wanneer je naar Napels gaat

De bruisende stad Napels is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor een stedentrip. Napels ligt op slechts een paar uur vliegen en je kunt je binnen korte tijd volledig onderdompelen in Zuid-Italiaanse sferen. Daarnaast is de stad levendig en heeft een uniek karakter waardoor het voldoende diversiteit en mogelijkheden in huis heeft om iedereen te vermaken. Alles wat je moet en wilt weten wanneer een stedentrip naar het fascinerendere Napels op de planning staat, zet ik voor je op een rij. Met deze informatie op zak haal je het beste uit een trip naar deze unieke stad.

napels, informatie, doen napels, napoli, vesuvius

Ligging en bereikbaarheid

Napels ligt aan de westkust van Italië en is de hoofdstad van de regio Campania, een van de zuidelijke regio’s van het land. De havenstad ligt in de Golf van Napels, grenzend aan de Tyrreense Zee.  Napels ligt ongeveer in het midden van de golf, die wordt gedomineerd door de altijd imposante Vesuvius. De Golf van Napels strekt zich aan de ene kant uit tot het uiterste puntje van het Sorrentijns schiereiland, Punta Campanella, en aan de andere kant tot Monte di Procida in de Campi Flegrei.

Vanuit Nederland vertrekken er vanaf Amsterdam Airport Schiphol dagelijks vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Transavia en Easyjet bieden directe vluchten naar Napels aan en zet je binnen ongeveer drie uur vliegen voet op Italiaanse bodem. Met andere maatschappijen zoals KLM, Lufthansa of ITA Airways kun je ook richting Napels. Deze vluchten doen er echter wel een stuk langer over aangezien deze één of meerdere tussenstops maken.

transavia napels

Vanaf Eindhoven Airport vliegt Ryanair tussen april en oktober meerdere malen per week richting Napels.

ryanair vliegen napels

Hoe je het makkelijkst van de luchthaven in Napels naar het centrum van de stad of elders in de omgeving komt, heb ik in onderstaand artikel in beeld gebracht.

Artikel: Van Napels Airport naar het centrum en omgeving

Waar slapen in Napels

Wanneer je een ticket richting Napels in de pocket hebt, kun je beginnen met de invulling van de rest van de reis. Een fijne plek om in de stad te overnachten zal vast hoog op het prioriteitenlijstje staan. In Napels zijn er tegenwoordig bijna net zoveel accommodaties als pizzeria’s te vinden waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast rijst de vraag of de ideale accommodatie, die je na lang zoeken hebt gevonden, wel in een prettige buurt is.

castel sant'elmo napels vomero

Wanneer je van een heerlijk verblijf in deze geweldige stad wilt genieten, tip ik in onderstaand artikel een aantal fijne accommodaties in Napels waar het goed toeven is.

Artikel: Waar slapen in Napels

Napels Voordeelkaarten

Als je voor een stedentrip naar Napels gaat, wil je natuurlijk zo veel mogelijk uit een verblijf halen. Je vooraf inlezen en bepalen wat je écht wilt zien en doen is aan te raden zodat je de tijd die je hebt goed kunt besteden. Er worden verschillende voordeelkaarten aangeboden die tijdens een stedentrip Napels goed van pas kunnen komen. Je profiteert van mooie kortingen en het kan de wachttijd bij bepaalde attracties verminderen. De beschikbare passen en de voordelen heb ik op een rij gezet zodat je zelf kunt bepalen welke het beste aansluit bij jouw reisplannen.

Drukte

Wie voor het eerst in Napels komt, zal ongetwijfeld even moeten wennen aan de drukte. Op sommige plekken kan het wat chaotisch zijn en moet je even de tijd nemen om de verschillende indrukken te verwerken. De gemeente Napels heeft bijna een miljoen inwoners, wat deze Napolitaanse bedrijvigheid verklaart. Tel daar de inwoners van het omliggende stedelijke gebied bij op en je tikt al snel ruim vier miljoen burgers aan. Wanneer je vooraf op de hoogte bent dat het in Napels behoorlijk druk kan zijn en je daar op voorbereidt, zul je voor niet al te grote verrassingen komen te staan wanneer je je door de stad beweegt.

napels local tour naples napoli salerno

Verkeer in Napels –  Heb je een auto nodig?

Met het eerder genoemde punt over de drukte in gedachten, rijst de vraag of het verstandig is om in Napels een auto te huren. Dat Napolitanen creatief zijn, is ook terug te zien in het verkeer. Het is een kleine uitdaging om je in het verkeer te mengen waar honderden andere bestuurders bijzondere manoeuvres uitvoeren en scooterrijders zich zigzaggend door de drukte heen bewegen. Wanneer je met de wagen richting het zuiden reist en niet aan het Napolitaanse verkeer ontkomt, is het verstandig er rekening mee te houden dat hier anders wordt gereden dan in Nederland of België. Zo zijn zebrapaden niet bedoeld om voor te stoppen, is een rood stoplicht slechts een suggestie en wordt een tweebaansweg zonder problemen omgevormd tot een drie- of vierbaansweg.

napels, tips, weekend, stedentrip, naples, napoli, quartieri spagnoli

Verblijf je in het centrum van Napels, dan is een auto overbodig. Je kunt je gemakkelijk te voet door de stad verplaatsen en het openbaar vervoer is goed geregeld. Je hoeft je daarnaast niet druk te maken om een parkeerplek of om mogelijke krasjes of deukjes die de wagen in het chaotische verkeer gemakkelijk op kan lopen. Voor een onbezorgd verblijf in Napels kun je de auto dus het beste laten staan.

Ben je liever niet afhankelijk van het openbaar vervoer en wil je van net even iets meer vrijheid genieten? Huur dan een Vespa. Deze tweewieler is veruit het meest geliefde vervoersmiddel van de Napolitanen zelf. In de drukte van de stad blijkt de Vespa een zeer praktisch vervoersmiddel te zijn waarmee je behendig door het verkeer kunt manoeuvreren.

vespa tour napels amalfikust

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Napels is goed geregeld. De stad kent een uitgebreid netwerk van bussen, metro’s, treinen en boten waarmee je je gemakkelijk door Napels en omgeving kunt verplaatsen. In onderstaand artikel heb ik op een overzichtelijke wijze het openbaar vervoer in Napels en omgeving op een rij gezet.

Artikel: Het openbaar vervoer in Napels

metro napels toledo

Is Napels gevaarlijk?

Misschien wel een van de meest gestelde vragen wanneer het op Napels aankomt, is of de stad gevaarlijk is. Napels is al enige tijd bezig om haar imago flink op te poetsen. Jongeren doen hier actief aan mee en ook de vele organisaties die zich inzetten voor de stad, zijn hier een voorbeeld van. Het geeft de Napolitanen zelf hoop op een betere toekomst en het zorgt er tevens voor dat meer toeristen de stad bezoeken. Hoe hard er ook gewerkt wordt aan dit imago, er zijn altijd wel negatieve berichten te vinden over deze stad. Napels wordt met regelmaat bestempeld als onveilig en gevaarlijk waardoor mensen twijfelen of ze er wel verstandig aan doen om de stad te bezoeken.

napels, naples, napoli, weekend, tips, tour, salerno, salerno travel

Is Napels nu echt zo gevaarlijk? Wie zelf in Napels is geweest, weet dat de stad voor toeristen en reizigers net als elke andere wereldstad is. Napels is een stad met problemen maar dat betekent zeker niet dat het daarom bij voorbaat onveilig is en je de stad als toerist beter kunt vermijden.

Het is raadzaam om tijdens een bezoek aan Napels naar je intuïtie te luisteren. Wanneer iets niet goed voelt, doe het dan niet. Zo zijn er wijken in Napels waar je kunt stellen dat er relatief meer sprake is van geweld en diefstal, zoals de bepaalde delen rondom het centraal station. Wanneer je je hier begeeft, let dan wat beter op je omgeving. Let vooral op drukke plekken goed op je bezittingen of nog beter: laat thuis wat je niet nodig hebt. Zoals in iedere grote stad zijn zakkenrollers zeer actief. Ook is het dragen van waardevolle sieraden en/of dure horloges af te raden, zeker in wijken waar mensen te maken hebben met armoede en zo’n horloge genoeg op kan leveren om brood op de plank brengen.

Meer over hoe gevaarlijk/veilig Napels is én ervaringen van locals, lees je in onderstaand artikel.

Artikel: Hoe gevaarlijk is Napels?

felicia napels napoli

Bezienswaardigheden in Napels

Napels is een stad met een rijke geschiedenis. Het historisch centrum staat bovendien op de Werelderfgoedlijst van Unesco waar sporen uit verschillende periodes zijn terug te  vinden. Met kastelen, kerken, paleizen, historische gebouwen, catacomben, parken, bijzondere street art werken, musea en sfeervolle volkswijken ben je hier wel even zoet en kijk je je ogen uit. Het is een uitdaging om in een paar dagen tijd alles te zien wat de stad te bieden heeft, maar kun je met de juiste tips en planning een goede indruk krijgen.

In dit artikel tip ik een aantal musea waar het heerlijk is om rond te dwalen en hieronder tip ik een aantal bezienswaardigheden en plekken die absoluut de moeite waard zijn om tijd voor te maken.

 • Piazza del Plebiscito: een van de grootste pleinen van de stad. Het heeft een oppervlakte van ongeveer vijfentwintighonderd vierkante meter en is ideaal voor evenementen. Het plein ligt ingeklemd tussen het Palazzo Reale, het koninklijk paleis, en de Basilica di San Francesco da Paola die wordt gekenmerkt door een zuilengalerij.
piazza del plebiscito napels napoli

 • Galleria Umberto I: een winkelgalerij gebouwd in de negentiende eeuw en versierd met bijzondere details. Binnen in de galleria zijn er verschillende winkels, een vloer met afbeeldingen in mozaïek en de mooie glazen koepel in het midden die wordt omringd door acht vrouwelijke figuren in koper.
galleria umberto napels

 • Castel dell’Ovo: het oudste kasteel van Napels dat direct aan de boulevard ligt. De naam van dit bouwwerk betekent ‘het kasteel van het ei’, een verwijzing naar een eeuwenoude legende die vertelt dat dichter Vergilius een ei verstopt zou hebben in de kerkers van het kasteel. Wanneer dit ei zou breken zou niet alleen het kasteel instorten, maar het zou ook rampzalige gevolgen voor de stad zelf hebben. Vanaf het kasteel heb je een mooi zicht op de heuvel van Posillipo en de rest van de stad.
castel dell'ovo, kasteel, napels, ei, vergilius

 • Quartieri Spagnoli: een karakteristieke Napolitaanse volkswijk met vele smalle straatjes, waar je mandjes aan de balkons ziet bungelen, waar het wasgoed aan de lijnen wappert en de ideale plek vormt om het pure Napolitaanse leven te ervaren. De wijk ligt ingeklemd tussen de Corso Vittorio Emanuele, de Via Toledo en Piazza del Plebiscito en ontstond in de zestiende eeuw als onderkomen voor de Spaanse troepen die Napolitaanse opstanden moesten onderdrukken. Je treft in deze wijk ook het Maradona-pleintje met de bekende muurschildering van de Argentijnse oud-voetballer.
quartieri spagnoli napels tour

 • Basilica di Santa Chiara: een gotische basiliek in het historisch centrum met een klooster, bibliotheek en verschillende archeologische opgravingen. Het klooster is een van de grootste die Napels kent en wordt gekenmerkt door vier binnenplaatsen met kloostergangen, waarvan het chiostro maiolicato de bekendste is. Deze prachtige kloostertuin, met vrolijk gekleurde majolica tegels en fresco’s, is te danken aan de creatieve inspiratie van Domenico Vaccaro en is een waar pareltje.
santa chiara kloostertuin Napels

 • Gesù Nuovo: een kerk die grenst aan het gelijknamige plein in het historisch centrum. De kerk kent een rijke collectie barokke schilder- en beeldhouwwerken. Het bouwwerk heeft een opvallende gevel waar ook nog eens mysterieuze tekens op te vinden zijn waarvan de betekenis onbekend is. Sommigen beweren dat het een geheime boodschap is die positieve energie van buiten naar binnen overbrengt. Een andere theorie is dat het zou gaan om Aramese letters en hier een vijfenveertig minuten durend muziekstuk staat gegraveerd.
napels, naples, napoli, weekend, salerno, salerno travel, stedentrip

 • Duomo: een van de grootste en belangrijkste kerken van de stad, zowel vanuit artistiek- als religieus/cultureel oogpunt. In het bouwwerk zijn er meerdere stijlen terug te vinden: van pure gotiek uit de veertiende eeuw tot negentiende-eeuwse neogotisch invloeden. In de Reale cappella del Tesoro di San Gennaro worden de heilige relikwieën van San Gennaro bewaard, de beschermheilige van Napels. Hiertoe behoren ook de twee ampullen met het bloed van de heilige. Drie keer per jaar vindt er een bijzonder ritueel plaats waarbij het bloed van San Gennaro vloeibaar moet worden. Gebeurt dit niet, dan wordt dit beschouwd als een voorbode van dramatische gebeurtenissen voor de stad.
duomo, napoli, napels, naples, salerno, salerno travel

 • Ondergronds Napels: een mysterieuze wereld onder de grond die de geheimen van het rijke verleden prijsgeeft. Het is een heel netwerk aan straatjes, grotten, catacomben en tunnels die ooit door de Grieken en later de Romeinen zijn aangelegd. Er zijn verschillende punten in de stad waar je deel kunt nemen aan een tour: 
napels ondergronds napoli

 • Vomero: een bruisende wijk in het heuvelachtige gebied rondom Napels. De wijk ligt  net buiten het stadscentrum en is vanuit het centrum makkelijk met de funicolare, kabeltrein, te bereiken. De levendige wijk is gevuld met gezellige bars, pubs, pizzeria’s en bijzondere winkels en je krijgt hier weer een heel ander stukje van de stad te zien. Wanneer je tijdens een stedentrip in Napels bent, neem dan zeker ook de tijd om een kijkje in deze bruisende wijk op de heuvel te nemen. Je vindt hier onder andere de volgende interessante bezienswaardigheden: 
  • Certosa San Martino:  kartuizerklooster in barokstijl en een van de grootste religieuze monumenten van de stad. Het klooster werd in 1325 in opdracht van Karel van Calabrië gebouwd, waarna er in verschillende periodes diverse architecten aan te pas kwamen. Het klooster heeft ongeveer honderd kamers, twee kerken, een binnenplaats, vier kappellen, drie kloostergangen en hangende tuinen. Sinds 1866 is het gebouw eigendom van de staat en werd er een museum in gevestigd, waar je inzicht krijgt in het artistieke en culturele verleden van de stad.
  • Castel Sant’Elmo: een middeleeuws kasteel op de Vomero-heuvel. Vanaf het kasteel zie je de hele stad, de Golf van Napels en de omliggende heuvels. Lees hier meer over het kasteel.
  • Parco della Villa Floridiana: een groene oase van rust midden in het drukke en vaak chaotische Napels. Het park is rijkelijk voorzien van schaduwrijke plekken, open ruimtes, bankjes en de kronkelende paadjes zijn omringd door maar liefst honderdvijftig verschillende soorten planten.

 • Rione Sanità: een fascinerende wijk achter het archeologische museum van Napels.

 • Reggia di Capodimonte: dit was de zomerresidentie voor de koningen der Beide Siciliën. Met verschillende collecties meesterwerken van onder andere Rafaël, Luca Giordano en Caravaggio die zijn verdeeld over de verschillende zalen van het paleis kijk je hier je ogen uit. Het paleis wordt omringd door een uitgestrekt park dat bij Napolitanen erg geliefd is. Het is voorzien van meertjes, grote stukken groen en mooie uitzichtpunten. Door de vele bomen biedt het op een warme zomerdag de gewenste verkoeling.
capodimonte, paleis, napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, museum

Traditionele specialiteiten

Napels is dé stad van de pizza, een specialiteit die je tijdens een bezoek aan de stad zeker moet hebben geproefd. Naast de Napolitaanse pizza behoort ook de gefrituurde variant tot de traditionele hapjes en is er een keur aan zoete hapjes die je het water in de mond doen lopen. De heerlijkste traditionele specialiteiten die je tijdens een bezoek aan Napels zeker wilt proberen, heb ik in onderstaand artikel op een rij gezet.

Artikel: Lekkernijen die je moet proeven in Napels

food tour napels naples napoli

Pizza eten in Napels

Napels staat bekend als de geboorteplaats van de pizza, een specialiteit die je tijdens een bezoek dan ook zeker moet proberen. In deze bruisende stad zijn dan ook ’s werelds meest geprezen pizzeria’s gevestigd waar ze de kunst van het pizzabakken tot in perfectie beheersen. Het bakken van pizza’s wordt hier serieus genomen, en dat blijkt wel uit het feit dat een Napolitaanse pizzabakker zelfs een petitie heeft opgesteld om deze culinaire schat op de UNESCO Werelderfgoedlijst te krijgen. En met succes, want sinds 2017 is de pizza te vinden op de lijst van immaterieel erfgoed van UNESCO.

In onderstaand artikel tip ik een aantal adressen waar je kunt smullen van een geweldige Napolitaanse pizza.

Pizza in Napels: 10 heerlijke adressen

pizza les napels naples napoli

Pasta eten in Napels

Italië staat bekend als het land van de pasta en mag een bordje van dit goedje tijdens een bezoek aan Napels dan ook zeker niet ontbreken. De pastagerechten zijn doordrenkt van eeuwenoude tradities die een samenvatting vormen van de lokale smaken en geuren. Denk aan de pasta met ragùpasta e patatepasta alla genovese en de scarpariello die tot de absolute klassiekers van de Napolitaanse keuken worden gerekend. Het bruisende Napels kent talloze charmante eetgelegenheden waar in de keuken eeuwenoude recepten worden gebruikt om de smakelijkste pasta’s op tafel te toveren. Er bestaat geen betere manier om de lokale cultuur te ervaren en te proeven dan te genieten van een bordje verse pasta. In onderstaand artikel tip ik een aantal adressen waar je aan kunt schuiven voor een goed gevuld bord pasta.

Pasta eten in Napels – De heerlijkste adressen

pasta ragu napels

Gezond eten in Napels

Wie denkt dat men in Napels enkel pizza, pasta, zoetigheid en gefrituurde hapjes eet, heeft het mis. Met de verse producten die van lokale ondernemers uit de directe omgeving komen, zijn er tegenwoordig genoeg plekken in de stad te vinden waar je aan kunt schuiven voor een gezonde en verantwoorde maaltijd. Wanneer je bepaalde dieetwensen hebt, is het geen probleem om in Napels een goed adres te vinden waar maaltijden worden geserveerd die hierbij aansluiten.

In onderstaand artikel vind je een lijstje met adressen waar je terecht kunt voor plantaardige voedzame maaltijden, vegetarische gerechten, veganistische pizza’s en verantwoorde snacks.

Artikel: 10 healthy hotspots in Napels

Foto: Cavoli Nostri

Napels met kinderen

Napels is levendig, kleurrijk en heeft een uniek karakter waardoor het keur aan diversiteit en mogelijkheden biedt om zowel jong als oud te vermaken. De stad is dan ook zeker geschikt wanneer je van plan bent om met kinderen richting het zuiden van Italië te reizen. In onderstaand artikel deel ik een aantal plekken en activiteiten die geschikt zijn voor het hele gezin en bijdragen aan een onvergetelijke familievakantie.

Artikel: Supertips voor Napels met kids

napels boek kinderen tour

Naar het strand in Napels

Wanneer je tijdens de warme zomermaanden in Napels bent, is er niets heerlijker dan verkoeling te zoeken in het water. Napels ligt direct aan zee dus het vinden van een fijn strand om even af te koelen, zou niet zo moeilijk moeten zijn. Het vinden van een fijne plek om te zwemmen, is echter een kleine uitdaging. Maar geen zorgen; er zijn voldoende plekken te vinden waar je een verfrissende duik kunt nemen, zij het dat je zo nu en dan net zo creatief en fantasierijk moet zijn als de Napolitanen zelf.

In onderstaand artikel vind je de beste plekken om te zwemmen in Napels. Van plekken aan de rand van stad waar locals zelf graag komen, tot stranden die net wat verder van het centrum liggen.

Artikel: Stranden in Napels – De beste plekken om te zwemmen

zwemmen napels strand vesuvius

Naar een voetbalwedstrijd in Napels

Napels ademt een onmiskenbare passie. De straten van de stad bruisen van het leven en worden gekenmerkt door wapperend wasgoed en de kleurrijke chaos van het dagelijks leven. Te midden van deze levendige en unieke sfeer vormt voor veel mensen voetbal de ruggengraat van de stad. Al generaties lang doet voetbalclub SSC Napoli de harten van de lokale bevolking sneller kloppen. SSC Napoli belichaamt echter meer dan alleen sport. Het weerspiegelt de ziel van een gemeenschap en vormt een symbool van identiteit, veerkracht en trots voor de Napolitanen.

napels napoli voetbal vesuvius

Vanwege het grote succes van de voetbalclub voelen zelfs mensen buiten Napels de aantrekkingskracht om een wedstrijd bij te wonen. In onderstaand artikel voorzie ik je van essentiële informatie over SSC Napoli, inclusief tips over het verkrijgen van wedstrijdkaarten en waar je de buitengewone voetbalsfeer in Napels ten volle kunt ervaren.

SSC Napoli: De trots van voetbalgek Napels

Uitgaan in Napels

Wanneer je na een dag lang struinen door de stad nog geen genoeg kunt krijgen van het levendige Napels, duik dan zeker het bruisende uitgaansleven van de stad in. Naast de historische bezienswaardigheden en de culinaire hoogstandjes, heeft het nachtleven namelijk ook het een en ander te bieden. Uitgaan in Napels staat bij velen dan ook op de to-do list. Waar overdag mensen altijd onderweg lijken te zijn, scooters af en aan rijden en auto’s om de zoveel tijd claxonneren, is er in de avonduren altijd wel tijd voor een aperitief in een hippe tent of, later op de avond, om de voetjes van de vloer te gooien in een mooie club.

spritz napels uitgaan

Voor een ieder is er wel wat wils en ik zet daarom wat hippe hotspots voor jou op een rijtje zodat jij je ook in de avonduren in Napels niet hoeft te vervelen! In onderstaand artikel vind je een aantal tips voor een leuke avond uit in Napels.

Artikel: Uitgaan in Napels: een aantal hippe hotspots

Activiteiten in Napels

Een stedentrip Napels maak je compleet met een te gekken tour of activiteit. Zo krijg je tijdens de fietstour in een paar uur de hoogtepunten van de stad te zien, maar je kunt ook te voet op stap met een local om de steegjes van de volkswijken induiken om je onder te dompelen in Napolitaanse sferen. Gaat jouw interesse uit naar street art en ben je benieuwd naar de werken die er in Napels te bewonderen zijn, laat de gids jou met plezier de verborgen pareltjes zien tijdens de Street Art Tour.

Wanneer je graag in de keuken staat en nieuwsgierig bent naar de Napolitaanse keuken, neem dan deel aan een kookworkshop. Bij een local thuis leer je tijdens de kookworkshop verse pasta maken maar je kunt ook deelnemen aan een Pizza Les om de geheimen van dit stukje Werelderfgoed te ontdekken.

Als je liever zelfstandig op pad gaat, kun je dat doen met de Stadswandeling Napels. De stadswandeling is een route door Napels die langs interessante bezienswaardigheden leidt, waar onderweg aandacht is voor de geschiedenis van de stad, je een kijkje krijgt in het dagelijks leven en leert over bijzondere tradities en gebruiken. Alle plekken die je tijdens de wandeling ontdekt, zijn op een Hotspotkaart gepind. Naast deze bezienswaardigheden zijn er geweldige eet- en drinkadressen op de kaart te vinden die zich bevinden in hetzelfde gebied als de wandelroute. Handig wanneer je langer in Napels verblijft, want er zijn maar liefst dertig heerlijke adressen op de kaart gepind! Je kunt de kaart tijdens de wandeling raadplegen en checken of er in de buurt een leuke plek is om even te pauzeren en te genieten van een drankje of een hapje.

Uitstapjes buiten Napels

Er is in Napels genoeg te zien en doen om je dagen mee te vullen. Het is moeilijk om uitgekeken te raken in een stad die is gevuld met geschiedenis en bijzondere verhalen. Heb je echter behoefte aan wat afwisseling en wil je meer van de omgeving zien, neem dan een kijkje buiten de stad. De directe omgeving biedt voldoende mogelijkheden voor een leuke dagtrip en het geeft je bovendien de kans om kennis te maken met meer schatten die de regio te bieden heeft. Denk aan de beeldige badplaats Sorrento, een dagtocht naar Pompeii en de beroemde Vesuvius, Caserta met het imposante koninklijk paleis, pastastad Gragnano of het minder bekende Castellammare di Stabia met bijzondere opgravingen. 

Wanneer je op zoek bent naar ideeën om een dag mee te vullen, deel ik graag een aantal inspirerende bestemmingen die perfect zijn om vanuit Napels te bezoeken. Je vindt een aantal fantastische bestemmingen in onderstaand artikel.

Artikel: De beste tips voor dagtrips vanuit Napels

Eilanden in de Golf van Napels

Voor de kust van Napels liggen er drie beeldige eilanden die van oudsher al een enorme aantrekkingskracht op mensen hebben gehad. Een stedentrip Napels wordt dan ook vaak gecombineerd met een bezoek aan Ischia, Capri of Procida. De eilanden hebben in de afgelopen jaren heel wat bekendheid vergaard en ervoor gezorgd dat mensen nieuwsgierig op de boot stappen om te bekijken wat deze plekken nu zo bijzonder maakt. Capri, Ischia en Procida zijn stuk voor stuk pareltjes die flink wat moois in huis hebben en zijn bovendien plekken waar je je onder kunt dompelen in een bijna magische sfeer.

Duik in de artikelen die ik over Ischia, Capri en Procida heb geschreven om te zien welk eiland jou het meest aanspreekt. Daarnaast heb ik over elk eiland een digitale reisgids geschreven waarin je nog veel meer bijzondere tips en verhalen vindt zodat je het beste uit een bezoek kunt halen.

Nog veel meer handige tips en informatie over Napels vind je in onderstaande artikelen:

felicia, salerno, salerno travel, naples, napels, napoli

Booking.com